Prethodni članak
Sljedeći članak

Osposobljeno 29 novih pčelara

Na inicijativu Udruge pčelara Krapina, Pučko otvoreno učilište Krapina verificiralo je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa program osposobljavanja za obavljanje poslova pčelar/pčelarica


Jučer je spomenuti program obrazovanja uspješno završilo 29 polaznika. Planirano je, i odrađeno, 160 školskih sati teoretske i praktične nastave. Teoretski dio održavao se u učioničkim prostorima POU Krapina tijekom studenog i prosinca prošle godine, a realizirali su ga doc. dr. med. Ivana Tlak- Gajger, dr. vet. med. Zlatko Tomljanović, prof. Matija Bučar, ing. sigurnosti Bernarda Huić - Daić i dr. med. Snježana Klancir.

 

Praktični dio nastave održavao se tijekom siječnja i travnja ove godine. Tijekom zimskih mjeseci polaznici u mogli vidjeti, praktično isprobati i naučiti koji su poslovi i obaveze pčelara u mjesecima kad pčele miruju. O svemu im je govorio Damir Krog iz Krapine, dugogodišnji pčelar i predsjednik Udruge pčelara Krapina u učionici. S proljetnim mjesecima i toplijim vremenom dogovoren je, i odrađen, i praktični dio u pčelinjaku Josipa Kroga iz Štuparja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook