Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovnim školama darovani bicikli za edukaciju učenika

U cilju povećanja sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu, biciklista i djece Krapinsko-zagorska županija odnosno Odbor za sigurnost u prometu uključio se i ove godine kao jedan od partnera u provođenje projekta „Osposobljavanje učenika za sigurno upravljanje biciklom“


U cilju povećanja sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu, biciklista i djece Krapinsko-zagorska županija odnosno Odbor za sigurnost u prometu uključio se i ove godine kao jedan od partnera u provođenje projekta „Osposobljavanje učenika za sigurno upravljanje biciklom“ .

Stoga je danas u Osnovnoj školi Zlatar Bistrica održano svečano uručenje potvrda o dodjeli bicikala kojemu su uz županicu Sonju Borovčak prisustvovali članovi Odbora na čelu s Ivanom Jelenčićem.

Županica Sonja Borovčak uručila je danas potvrde predstavnicima 20 osnovnih škola s područja županije i to OŠ Hum na Sutli, OŠ A. Kovačić Zlatar, OŠ Budinšćina, OŠ K.Š. Đalski Zabok i OŠ Radoboj koje su dobile po 2 bicikla marke Springer i kacige marke Ventura te OŠ Belec, OŠ Petrovsko, OŠ Zlatar Bistrica, OŠ A. Cesarec Krapina, OŠ Lobor, OŠ Tuhelj, OŠ Gornje Jesenje, OŠ Krapinske Toplice – specijalna bolnica, OŠ Kumrovec, OŠ Kraljevec na Sutli, OŠ Mače, OŠ Sveti Križ Začretje, OŠ Marija Bistrica,OŠ Konjščina te OŠ Donja Stubica koje su dobile po jedan bicikl i kacigu s obzirom da je u akciju uključen manji broj učenika.

„Županija provodi ovu akciju, koja je započela kao pilot projekt, već četiri godine s ciljem edukacije djece da steknu navike pravilnog i obaveznog korištenja sigurnosne opreme te poticanja sigurnog i odgovornog ponašanja djece u prometu.“, istaknula je županica Sonja Borovčak.
Edukaciju koja se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela (vožnja biciklom na poligonu) dosad je uspješno položio velik broj učenika (više od 2000).

Kako se provedba praktičnog dijela ispita na poligonu obavljala na svega nekoliko bicikala koje su škole međusobno posuđivale, odlučeno je da će i ove godine Županija nabaviti bicikle onim školama koje sudjeluju u programu, a koje nisu nagrađene tijekom prošlogodišnje akcije kada je 11 osnovnih škola dobilo po 2 bicikala s kacigama. Za nabavu 25 bicikla s pripadajućim kacigama Krapinsko-zagorska županija osigurala je sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna.

Ovogodišnjom akcijom sve škole u županiji dobile su bicikle za osposobljavanje učenika petih razreda za sigurno upravljanje biciklom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook