Prethodni članak
Sljedeći članak

'Osnovna škola K. Š. Gjalskog odškolovala je puno generacija vrhunskih i uspješnih ljudi'

Škola je proslavila 180. obljetnicu


Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka prošlog je petka proslavila Dan škole. No, ovaj Dan škole je bio posebno svečan jer je škola slavila veliki jubilej - 180. obljetnicu od osnutka. Učenici i učitelji pripremili su raznovrstan program, a ravnatelj Tomislav Polanović pripremio je i prezentaciju o povijesti škole.

- Osjećaj što škola slavi 180. obljetnicu je lijep i drag. Veseli nas što je u tijeku i energetska obnova škole – istaknuo je Polanović i dodao kako su radovi dokaz da zajednica, od Grada Zaboka do Županije brine i oprema škole što je jedini način razvoja i kvalitetnog obrazovanja djece. Gradonačelnik Zaboka, koji je sa svojom zamjenicom Valentinom Đurek bio na svečanosti, rekao je kako škola ima veliki značaj za zajednicu.

– U gradu kakav je Zabok, škola je odškolovala su generacije Zabočana i Zabočanki i odgojili vrhunske i uspješne ljude - istaknuo je Hanžek i dodao kako treba biti zahvalni prethodnim generacijama koje su stvorile čvrsti temelj i u kadrovskom smislu i u materijalnom smislu te da škola nudi mogućnost školovanja ne samo u osnovnom obrazovanju već i u glazbenom.- Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka je naša najveća škola koja broji preko 700 učenika i red je da se ovako velika obljetnica svečano obilježi – istaknula je zamjenica župana i podsjetila na otvorenje Područne škole u Martinišću, ali i da se energetski se obnavlja ova škola. – Mogu reći da je u Osnovnu školu K.Š. Gjalskog u proteklih nekoliko godina uloženo preko 16, 5 milijuna kuna – rekla je Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook