Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Udruga hrvatskih branitelja Krapina

Udruga okuplja sve branitelje s područja Krapine i šire


U subotu, 10.svibnja u prostorijama DVD Krapina održana je osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Krapina. Udruga okuplja sve branitelje s područja Krapine i šire.

Na osnivačkoj skupštini koju je organizirao Inicijativni odbor, kao gosti bili su zamjenik gradonačelnika Drago Kozina,  predsjednik Tigrova KZŽ Željko Herceg i predsjednik Udruge stranih dobrovoljaca Nigs Balchin.

U radnom dijelu skupštine  donesen je statut , sve potrebne odluke za registraciju udruge.i izabrano je vodstvo udruge.

Udrugu će voditi Vijeće branitelja čiji su izabrani sljedeći članovi: Mladen Ptičar, Dražen Strabić, Josip Belačić, Mirko Golub, Branko Gregurović, Davor Kantolić, Stjepan Duš, Drago Kuhta, Zdravko Šaško, Josip Bolfek i Goran Ščuric.

Za nadzorni odbor su izabrani : Božo Cesarec, Nenad Kozina, Miljenko Ranogajec , za sud časti su izabrani: Damir Draganić, Milan Hršak, Zdravko Sopek.

Vijeće branitelja je između sebe izabralo predsjednika udruge, dva dopredsjednika, tajnika i blagajnika, za tajnika je izabran Mirko Golub, za blagajnika Branko Gregurović, za dopredsjednike su izabrani Josip Belačić i Dražen Strabić i za predsjednika udruge je izabran Mladen Ptičar.

Članovi vijeća branitelja su ujedno i predstavnici pojedinih ratnih postrojbi u kojima su ratovali branitelji iz Krapine,  pa se i na taj način želi pokazati toliko željeno zajedništvo  koje kao da se nekoliko s vremenom izgubilo. Također , udruga će se odmah uključiti u sve braniteljske aktivnosti u Krapini, i našoj  županiji  - rekao je izabrani predsjednik udruge branitelja Mladen Ptičar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook