Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana je Zajednica braniteljskih udruga Krapinsko-zagorske županije

Za predsjednika Zajednice izabran je Mladen Ptičar


U subotu, 6.lipnja u prostorijama HVIDR- a Zabok u Svetom Križu Začretju, osnovana je Zajednica braniteljskih udruga Krapinsko-zagorske županije. Zajednica predstavlja pravnu osobu koja koordinira braniteljske udruge s područja Krapisnko-zagorske županije i udruge povezane s krapinsko-zagorskoj županiji.

U osnivačkom aktu potpisnice Zajednicu su udruge: Udruga ratnih veterana 1.gardijske brigade "Tigrovi", Udruga specijalne jedinice policije "Barun", Udruga prvi hrvatski redarstvenik,  Udruga hrvatskih branitelja Desinić, Udruga hrvatskih branitelja Marija Bistrica, Udruga hrvatskih branitelja  Radoboj, Udruga hrvatskih branitelja Zlatar i Udruga hrvatskih branitelja Krapina.

Zajednica udruga je osnovana kao pravnog oblika Udruge, pa je na Osnivačkoj skupštini izabrano vodstvo Zajednice koje se naziva Vijeće branitelja, Nadzorni odbor i Sud časti zajednice. U vodstvo udruge su izabrani: Željko Herceg, Robert Jukić, Ivan Pucko, Ernest Bifel, Josip Novačko, Rajko Šurbek, Ivan Babić, Davor Kantolić, Krunoslav Kučiš ,Dražen Strabić i Mladen Ptičar-

Za tajnika je izabran Krunoslav Kučiš, za blagajnika Dražen Strabić. Za predsjednika Zajednice izabran je Mladen Ptičar.

- Kao temeljno  veće zajedništvo između branitelja u našoj županiji, pa onda zajedničke aktivnosti na cijelom području i planiranje aktivnosti (koordinacija udruga), pokretanje inicijativa za podizanja spomenika po općinama i gradovima za smrtno stradale branitelje, pokretanje inicijative za imenovanje i preimenovanje ulica u čast i slavu braniteljima ili postrojbama OS RH, održavanje predavanja po školama u KZŽ u sklopu projekta „Očuvanje digniteta Domovinskog rata i promicanje istine o Domovinskom ratu“ , pokretanje nagradnih natječaja za mlade, realizacija projekta dokumentarnog filma :“Zagorci  u Domovinskom ratu“, realizacija spomen-doma Domovinskoga rata, pokretanje inicijative za dodjelu odlikovanja iznimno zaslužnim ratnim veteranima, pomoć pri rješavanje stambenog pitanja, iznošenje javnih stavova u vezi društveno-političkih događaja/prijepora u županiji i državi, realizacija i provedba  EU projekata vezani za branitelje i stardalnike , i napose pokretanje inicijative za proglašenje 18.11. državnim blagdanom (Dan stradanja u Domovinskom ratu -  rekao je predsjednik Zajednice braniteljskih udruga  Mladen Ptičar.                                                  

Na Osnivačkoj skupštini je izabran Nadzorni  odbor čiji su članovi Stjepan Zimić, Miljenko Šaško i Dominik Mezak. U  Sud časti izabrani su Josip Šuštić, Anđelko Tadić i Božidar Jurički.

Na kraju, predsjednik Zajednice udruga branitelja KZŽ pozvao je sve ostale Udruge u županiji da se pridruže Zajednici tako da se poboljša i podigne kvaliteta rada svih braniteljskih udruga u našoj županiji sve u cilju podizanja kvalitete društvenog života branitelja njihovih obitelji i očuvanja vrijednosti Domovinskog rata"

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook