Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovan Socijaldemokratski forum žena

U Pregradi je održana osnivačka skupština Socijaldemokratskog foruma žena gradske organizacije SDP-a Pregrada.Dvadesetak


U Pregradi je održana osnivačka skupština Socijaldemokratskog foruma žena gradske organizacije SDP-a Pregrada.Dvadesetak okupljenih žena u svojoj deklaraciji je definiralo promicanje ravnopravnosti, solidarnosti, pravednosti i vladavine prava kao ustavnih i temeljnih društvenih vrednota.

Uspostavu novog društvenog odnosa između žena i muškaraca, poticanjem dijaloga, suradnje i razumijevanja, poticanje kulture mira i mirnog rješavanja sukoba s ciljem smanjenja nasilja u društvu općenito, te uvođenje posebnih programa za zapošljavanje žena i mladih.

Za predsjednicu Socijaldemokratskog Foruma žena izabrana je Snježana Kantoci, a dužnost potpredsjednice obavljat će Lana Dimač. Novoizabrana predsjednica istaknula je potrebu većeg okupljanja žena u Pregradi te najavila aktivno sudjelovanje Foruma u humanitarnim i društvenim aktivnostima s naglaskom na veću brigu o djeci i mladima kojima u Pregradi nedostaje društvenih sadržaja.

Osnivačkoj skupštini prisustvovale su i Gordana Sobol, zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru i predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a teDunja Špoljar, članica Predsjedništva SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Gordana Sobol je u pozdravnoj riječi istaknula da je vrijeme da socijaldemokratkinje koje su zaslužne za uspostavljanje zakonodovanog i institucionalnog okvira za promicanje ravnopravnosti spolova preuzmu i odgovornost za njegovu provedbu za što je potrebno da SDP pobijedi na idućim parlamentarnim izborima.

Skupu su se obratili i Marko Vešligaj – predsjednik GO SDP Pregrada koji je istaknuo da će SDP još više uključivati žena, naročito u procese odlučivanja što znači i više žena na SDP-ovim listama te Hrvoje Novak – potpredsjednik GO Foruma mladih SDP-a Pregrada koji je pozvao na suradnju oba foruma

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook