Prethodni članak
Sljedeći članak

Djeca povraćala nadražena klorom

Osmero djece - devetogodišnjaka - nadraženo klorom u Termama Tuhelj u Tuheljskim toplicama


Dogodio se kvar na uređaju za doziranje klora - drugi put u dvije godine, javlja HTV. Sva su djeca odvezena u bolnicu u Zaboku, a jedno je dijete zadržano i naknadno pušteno kući.

Riječ je o učenicima trećih razreda dvije osnovne škole iz Zagrebačke županije. Oni su bili u školi plivanja, a u petak oko deset sati počeli su povraćati. Krapinski Centar 112 alarmirao sve nadležne službe, inspekcije, policiju, Toksikološki zavod u Zagrebu.

Primili smo i sljedeće priopćenje iz Terma Tuhelj

Jučer ujutro na na našim beznima 8 djece, koja su stigla sa školskom grupom, pokazalo je znakove kašljanja, pa je preventivno pozvana Hitna pomoć.

Koliko znamo, u Zabočkoj bolnici djeca su pregledana i 5 djece je odmah pušteno kući, 2 kasnije, a tek jedno je zadržano zbog kašlja. Odmah jepregledan cijeli sustav, koji je netom prije toga rutinski bio kontroliran i pokazivao uredno stanje, te je utvrđeno da je u bazenu količina klora u granicamasigurnosti za zdravlje.

Postoji mogućnost da su neka djeca osjetljivija na klor, i da su zato reagirala, što ne znači da voda nije bila ispravna, s obzirom da su pored njih u bazenu bila i druga djeca i ostali odrasli gosti. U tijeku dana sanitarna inspekcija i policija pregledali su cijeli sitem pripreme bazenske vodei višekratno testirali isti te nije utvrđeno nikakvo odstupanje, odnosno sustav je potpuno ispravno radio u svakom trenutku.

Sustav je dodatno pregledan i od strane ovlaštenog servisera, koji je također potvrdio da je isti potpuno ispravan. Napominjemo, da je  sustav pripreme bazenske vode automatiziran u skladu s europskim normama, a dodatno se kvaliteta vode provjerava i ručnim mjerenjima više puta u tijeku danu, a sve  s ciljem osiguranja potpune ispravnosti i sigurnosti. Tijekom dana bazeni su normalno radili punim kapacitetom, bili su potpuno ispravni i sigurni, ni u jednom trenutku nisu bili zatvorenii gosti su se nesmetano kupali.  

Uprava Terma Tuhelj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook