Prethodni članak
Sljedeći članak

OSJETNIJI PORAST ZARAŽENIH: Uvode se nove mjere za Jadran, a cijepit ćemo se moći i u ljekarnama

U posljednja 24 sata imamo 179 novozaraženih


Danas se od 9 sati održava sjednica Vlade, na kojoj je, među ostalim, predstavljeno aktualno stanje vezano uz koronavirus, donosi Index.hr.

U posljednja 24 sata imamo 179 novih slučajeva zaraze, udio u broju testiranih je 4,56 posto. 35,9 je kumulativna stopa za dva tjedna na sto tisuća stanovnika, kazao je Beroš.

U bolnicama je situacija povoljna, osim u nekim bolnicama u Dalmaciji gdje se bilježi mali porast hospitaliziranih. 94 posto hospitaliziranih nije bilo cijepljeno. Utrošeno je 2,965.000 doza”‘, rekao je Beroš i najavio da će se cijepiti i u ljekarnama koje će moći izdavati i potvrde, piše Index.hr.

Pozvao je ministar starije od 80 godina među kojima je 45 posto necijepljenih, da se cijepe.

'Nakon jako dobrih devet tjedana, u posljednja tri tjedna smo imali stagnaciju novih slučajeva, sada imamo prvi put jedan osjetniji porast. Trebamo biti oprezni. Uočljivo je da najveći broj zaraženih dolazi iz četiri dalmatinske županije i turističkih destinacija i zbog toga će Stožer u tom dijelu Hrvatske uvesti dodatne epidemiološke mjere kako bi se limitiralo širenje zaraze', rekao je premijer Andrej Plenković.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook