Prethodni članak
Sljedeći članak

Osam zagorskih škola u CARNet – ovom programu e - škole

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet krenula je sa provođenjem preko 300 milijuna kuna vrijednog projekta "e-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola", kojim će u razdoblju od 2015. do 2017. godine biti obuhvaćeno 150 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj


Interes škola za sudjelovanje bio je izuzetno velik - prijavilo se 705 škola, a odabrano ih je 150, od čega je 8 s područja Krapinsko-zagorske županije - Osnovna škola Viktora Kovačića, Hum na Sutli, Osnovna škola pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Osnovna škola Mače, Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički, Osnovna škola Marija Bistrica, Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Srednja škola Oroslavje i Srednja škola Krapina.

Sve škole su izabrane na temelju 5 kriterija: veličina škole, indeks razvijenosti, indeks stanja opremljenosti i iskustva u korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školi, ocjene plana rada škola te ravnomjerne geografske zastupljenosti. Prva od osam zagorskih škola koja je potpisala ugovor o provedbi projekta je Osnovna škola Sveti Križ Začretje. Ugovor je u ime škole potpisao ravnatelj Božidar Kučko, dok je u ime osnivača, Krapinsko-zagorske županije, ugovor potpisao župan Željko Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook