Prethodni članak
Sljedeći članak

Osam maloljetnika završilo u policijskoj postaji

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske policijski službenici su bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje, iza 23 sata zatekli 8 maloljetnika mlađih od 16 godina.


Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave krapinsko-zagorske evidentirana su četiri kaznena djela (dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, jedno kazneno djelo krađe i jedno kazneno djelo izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude) i četiri prekršaja.

Policijski službenici obavili su očevid kod šest prometnih nesreća od kojih je bila jedna prometna  nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, dok je u pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Isto tako, unoći, 13./14. listopada 2012. godine na području Policijske uprave krapinsko-zagorske policijski službenici su bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje, iza 23 sata zatekli 8 maloljetnika mlađih od 16 godina.

Najviše maloljetnika, njih 5 zatečeno je na području PP Donje Stubice, te po jedan na području PP Krapina, PP Pregrada i PP Zlatar Bistrica.

Tom su prilikom roditelji upozoreni na kršenje odredbi članka 95. Obiteljskog zakona, a kojom se u vremenu od 23 do 5 sati zabranjuje boravak djece i mlađih maloljetnika, znači onih koji nisu navršili 16 godina, na javnom mjestu bez pratnje roditelja, odnosno staratelja ili druge osobe od povjerenja.

Roditelji su također upozoreni da ako se nastavi s kršenjem spomenutih odredbi mogu odgovarati i za počinjenje kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe. O svim ovim slučajevima upoznati su i nadležni Centri za socijalnu skrb.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook