Prethodni članak
Sljedeći članak

OŠ Krapinske Toplice ide u hitnu sanaciju, za 2 mjeseca učenici će se vratiti u učionice

Radovi na obnovi zgrade vrijedni su 2,45 milijuna kuna s PDV-om, a izvođač radova je tvrtka Belošević j. d.o.o. iz Male Erpenje


OŠ Krapinske Toplice pretrpjela je znatna oštećenja u potresu koji je dogodio 29. prosinca prošle godine zbog čega u njoj nije moguće odvijanje nastave. Stoga ide u hitnu sanaciju. Radovi na obnovi zgrade vrijedni su 2,45 milijuna kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Belošević j. d.o.o. iz Male Erpenje.

Rok za izvođenje radova 3 mjeseca
Ugovor o izvođenju radova danas su potpisali župan Željko Kolar ispred Krapinsko – zagorske županije koja je naručitelj radova i direktor tvrtke Dubravko Belošević. Rok za izvođenje radova su 3 mjeseca, od čega bi 1,5 mjeseci trajali unutarnji, a isto toliko i vanjski radovi.

Izvođač radova je rekao da imaju iskustva na ovakvim poslovima te da će u obnovi koristiti i podizvođače i kooperante tako da će u radovi sudjelovati do 30 radnika kako bi obnova bila u roku gotova.

Hitna sanacija
Radovi koji su obuhvaćeni ovom hitnom sanacijom su zamjena oštećenih dijelova unutrašnjosti građevine, zamjena opasnih ostakljenja, zamjena opasne rasvjete, te sanacija vanjskih fasadnih zidova skidanjem dotrajale i oštećene žbuke, sanacija zidova s vanjske strane žbukom te ugradnja fasadnog sustava u skladu s današnjim standardima - rekla je pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar Kao stručni nadzor izabrana je tvrtka Mikelić Vreš Arhitekti i ugovorena vrijednost nadzora je 34.500 kuna.

‘Stvarna briga osnivača’
-Svjedočili smo velikom trenutku za OŠ Krapinske Toplice. Nitko nije sretan što smo u ovakvoj mjeri stradali u potresu u prosincu, no ovim potpisom ovog ugovora naš osnivač KZŽ na čelu sa županom Kolarom pokazao je stvarnu brigu, ne samo o OŠ Krapinske Toplice, nego o svim školama u našoj županiji. Ono što me veseli je povratak učenika kada se izvrše radovi – rekao je ravnatelj škole Samson Štibohar.

Žurna nabava
Župan Željko Kolar istaknuo je zadovoljstvo što se projektna dokumentacija i žurna nabava uspjela pripremiti tako brzo. - Nadam se da će se učenici i nastavnici što prije vratiti u školu po modelu A. Vjerujem da će se u sljedećih mjesec i pol do maksimalno dva mjeseca obaviti svi unutarnji radovi koji bi omogućili da djeca krenu u školu po modelu A, a nakon toga će se nastaviti druga vrsta radova izvana, koja neće utjecati na mogućnost održavanja nastave – napomenuo je župan, zahvalivši ravnatelju na brzoj intervenciji, kao i projektantima i statičarima koji su čitavo ovo vrijeme radili po 12 sati kako bi što prije skupili i napravili dokumentaciju te uredu za javnu nabavu koji je postupak odradio u rekordnom vremenu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook