Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavski SDP: 'Sutra stižemo gradonačelniku Gredičaku po kalkulatore i odgovore na pitanja!'

Gradonačelnik je putem portala zagorje.com pozvao SDP-ovce da si podignu kalkulatore u gradskoj Upravi


Već nekoliko dana ne stišava se javno prepucavanje između oporbenog SDP-a i bivšeg gradonačelnika Ivana Tuđe s aktualnim gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom oko modernizacije javne rasvjete u tom zagorskom gradu. Podsjetimo, nakon što smo objavili tekst pod naslovom „KREĆE MODERNIZACIJA JAVNE RASVJETE U OROSLAVJU: 'Nadogradnjom nove LED rasvjete postat ćemo 'pametni grad'“, priopćenjem se javio oroslavski SDP koji je demantirao gradonačelnikove tvrdnje izrečene u tom tekstu, na što im je gradonačelnik odgovorio protuargumentima i pozivom da si podignu kalkulatore koje im je kupio kako više ne bi krivo računali. SDP-ovo priopćenje i gradonačelnikov odgovor objavili smo jučer u tekstu pod naslovom 'Oroslavski SDP napao gradonačelnika, a on im kupio kalkulatore na poklon'.

Gradonačelnik je putem portala zagorje.com pozvao SDP-ovce da si podignu kalkulatore u gradskoj Upravi. - Kako bi spriječili daljnje neistinite izračune, kupio sam 13 kalkulatora članovima gradske organizacije SDP-a grada Oroslavja koje si slobodno mogu podignuti u prostorijama Grada Oroslavja, a mogu im i poslati poštom ukoliko im je tako lakše - poručio im je gradonačelnik.

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak

Na njegov poziv danas su priopćenjem odgovorili i njegovi politički oponenti iz SDP-a. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Dana 22.5. Vaš internetski portal objavio je javni poziv gradonačelnika grada Oroslavja Emila Gredičaka članovima i članicama gradskog odbora SDP-a kako slijedi '' kupio sam 13 kalkulatora članovima gradske organizacije SDP-a grada Oroslavja koje si slobodno mogu podignuti u prostorijama grada Oroslavja, a mogu im i poslati poštom ukoliko im je tako lakše.“

Zahvaljujemo se gradonačelniku što je odvojio svoje vrijeme i osmislio način ulaganja u oroslavsku oporbu pri tome se  nadamo   da  trošak tog ulaganja neće platiti građani i građanke grada Oroslavja. Zadatak oporbe je da ukazuje na nelogičnosti u postupanju onih koji upravljaju gradom i da postavlja pitanja i traži obrazloženja koje građani itekako zaslužuju. Isto tako nadamo se da osim  humoresknih odgovora, gradonačelnik raspolaže i sa nekim konkretnim analizama isplativosti ovog projekta te mu neće biti problem odgovoriti na upućena pitanja. 

Kao što smo već istaknuli više od 90% javne rasvjete rekonstruirano je za mandata prijašnjeg gradonačelnika Ivana Tuđe, kada je postojeća rasvjeta  zamijenjena  novim štedljivim i kasnije LED žaruljama, odnosno ekološki prihvatljivom rasvjetom.  Lampi sa žarnom niti koje najviše troše više gotovo ni nema, a troškovi električne energije su u razdoblju od 2014. do 2016. s 500.000 kn godišnje smanjeni na 200.000 kn. Stoga ne razumijemo da li gradonačelnik ne razumije ili namjerno krivo interpretira upućena pitanja. Gradonačelnik je pokazao kako su mu vještine demagogije vrlo razvijene, no čini se kako mu vještine dobrog financijskog upravljanja gradom nažalost  nisu jača strana.

Ponovno postavljamo pitanje zašto i za čiji interes netko želi mijenjati postojeću, tek godinu do dvije staru i još ispravnu štednu rasvjetu i nepotrebno potrošiti gotovo 2 milijuna kuna za  novu? Što će se dogoditi za postojećim štednim rasvjetnim tijelima?

Gradonačelnik nije iznio niti jedan relevantan podatak o tome kako je došao do svojih projekcija ušteda? Smatramo da je gradonačelnik dužan odgovoriti na naša pitanja i građanima prezentirati konkretne podatke i izračune. Slijedom navedenog SDP grada Oroslavja prihvaća gradonačelnikov investicijski pothvat u oporbu  te pozivamo gradonačelnika da to bude i prilika da gradonačelnik prezentira konkretne podatke i izračune članovima i članicama SDP-a Oroslavje u prisutnosti vaših poštovanih medija, a sve u cilju kako bi i građani dobili vjerodostojne podatke.

Obzirom da nam je gradonačelnik uputio javni poziv za preuzimanje kalkulatora, ovim javnim  putem SDP grada Oroslavja najavljuje svoj dolazak u grad u četvrtak, 24.5., u 19,00  sati.

Nadamo se da će nas gradonačelnik osobno dočekati i prije uručenja nabavljenih kalkulatora na istima pokazati oporbi i građanima Oroslavja kako je došao do izračuna kojima pravda isplativost ponovne modernizacije javne rasvjete.“ - priopćili su iz SDP-a.

Pokušali smo doznati hoće li ih gradonačelnik Gredičak i dočekati sutra navečer u Gradu, no do zaključenja ovog teksta nismo s njime stupiti u kontakt, a gradonačelnikov odgovor ćemo objavit čim ga dobijemo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Baranji. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između voz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program