Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavje: Tuđa vodi prema prvoj anketi


Kao i za županiju i neke druge gradove i općine, SDP i HNS proveli su anketu kako bi provjerili kako u ovo preizborno


Kao i za županiju i neke druge gradove i općine, SDP i HNS proveli su anketu kako bi provjerili kako u ovo preizborno vrijeme stoje njihovi kandidati i liste u Oroslavju. Iako i jedna i druga stranka podatke ne žele iznositi u javnost te među ostalim na njihovoj podlozi planiraju međustranački dogovor, neki su podaci ipak izašli u javnost.

Prema anketi trenutno vodi lista SDP koja bi sada dobila 24,5 posto glasova. Slijedi HDZ s 22,6 posto, pa HNS s 8,5 posto. Oko izbornog praga su HSU s 5,1 posto, koliko dobiva i HSS te ZDS s 4,3 posto. Još uvijek je neodlučno oko 24,7 posto birača. Kada bi se stranke podijelile u dva bloka, a što nije nemoguće, tada bi koalicija SDP-HNS-ZDS-ZS-HSU dobila 31,3 posto glasova, a koalicija HDZ-HSS 21,3 posto uz 23,4 posto neodlučnih birača.

Kad smo kod direktnih izbora za gradonačelnika, prema anketi Ivan Tuđa (SDP) vodi s 30,8 posto ispred Milana Babića s 30 posto, Danice Hursa s 12,6 posto i Mladena Hrena s 6,7 posto glasova. Neodlučnih je 19,7 posto. Kad bi vodeća dvojica ušli u drugi krug, tada Tuđa dobiva 41,3 posto, a Babić 37,7 posto uz 20,9 posto neopredijeljenih glasača.

Zanimljivo je i kako prema ispitavanju preferencije gradskih projekata, birači u najvećem postotku (25,3) ističu izgradnju gospodarske zone u Mokricama. Slijedi uređenje dječjeg vrtića s 19,6 posto, izgradnja kanalizacije s 14,4 posto, a između sedam i osam posto su i izgradnja nove srednje škole, proširenje osnovne škole i sanacija odlagališta Kaniža.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook