Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavje i Krapina u top 15 gradova po poticanju poduzetništva i mjerama za zapošljavanje

Prema analizi Jutarnjeg lista


Jutarnji list je predstavio 15 najboljih gradova po poticanju poduzetništva i mjerama za zapošljavanje, a među kojima su i dva zagorska grada Krapina i Oroslavje.

Analitičari su uzeli u obzir niz pokazatelja, kao što su prosječni dohodak, prosječni bruto mjesečni dohodak po zaposlenom, stopa siromaštva, prosječna nezaposlenost i prosječna zaposlenost, indeks nezaduženosti gradova, udio poreznih prihoda u ukupnim prihodima i primicima te stopa prireza.

Analizirali su i efikasnost gradske uprave, računajući prosječni prihod po zaposlenom te udio izdvajanja bruto plaće u rashodima.

Kako je pojasnio Jutarnji, Krapina već niz godina sufinancira kamate na poduzetničke kredite prema programima i projektima nadležnih ministarstava, ali i ulaže značajna sredstva iz proračuna za razvoj poduzetničkih zona u cilju jačanja sposobnosti za privlačenje investicija. Na području Grada Krapine razvijaju se mala privreda i obrtništvo, a najzastupljeniji su metaloprerađivačka industrija i tekstil. Nakon formiranja Zone maloga gospodarstva u koju je smješteno šest subjekata, Grad Krapina je krenuo u osnivanje Poduzetničke zone Krapina Nova, koja je djelomično u fazi gradnje, a dio nje već je dom nekolicine tvrtki, kojima je osigurana sva potrebna infrastruktura.

- Naše Oroslavje, jedan je od pet najboljih "malih" gradova u Republici Hrvatskoj po gospodarskim pokazateljima! Dok čekamo finale i konačnog pobjednika, posebno se ovim putem zahvaljujemo svim našim vrijednim gospodarstvenicima, te marljivim i inovativnim pojedincima, koji su doprinijeli da ovo vrijedno priznanje dođe u naš grad – izjavio je pak gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak povodom uvrštavanja Jutarnjeg lista među top 15.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook