Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavje i Krapina u top 15 gradova po poticanju poduzetništva i mjerama za zapošljavanje

Prema analizi Jutarnjeg lista


Jutarnji list je predstavio 15 najboljih gradova po poticanju poduzetništva i mjerama za zapošljavanje, a među kojima su i dva zagorska grada Krapina i Oroslavje.

Analitičari su uzeli u obzir niz pokazatelja, kao što su prosječni dohodak, prosječni bruto mjesečni dohodak po zaposlenom, stopa siromaštva, prosječna nezaposlenost i prosječna zaposlenost, indeks nezaduženosti gradova, udio poreznih prihoda u ukupnim prihodima i primicima te stopa prireza.

Analizirali su i efikasnost gradske uprave, računajući prosječni prihod po zaposlenom te udio izdvajanja bruto plaće u rashodima.

Kako je pojasnio Jutarnji, Krapina već niz godina sufinancira kamate na poduzetničke kredite prema programima i projektima nadležnih ministarstava, ali i ulaže značajna sredstva iz proračuna za razvoj poduzetničkih zona u cilju jačanja sposobnosti za privlačenje investicija. Na području Grada Krapine razvijaju se mala privreda i obrtništvo, a najzastupljeniji su metaloprerađivačka industrija i tekstil. Nakon formiranja Zone maloga gospodarstva u koju je smješteno šest subjekata, Grad Krapina je krenuo u osnivanje Poduzetničke zone Krapina Nova, koja je djelomično u fazi gradnje, a dio nje već je dom nekolicine tvrtki, kojima je osigurana sva potrebna infrastruktura.

- Naše Oroslavje, jedan je od pet najboljih "malih" gradova u Republici Hrvatskoj po gospodarskim pokazateljima! Dok čekamo finale i konačnog pobjednika, posebno se ovim putem zahvaljujemo svim našim vrijednim gospodarstvenicima, te marljivim i inovativnim pojedincima, koji su doprinijeli da ovo vrijedno priznanje dođe u naš grad – izjavio je pak gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak povodom uvrštavanja Jutarnjeg lista među top 15.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i Baranji. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između voz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program