Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavje će ove godine dodijeliti 95 učeničkih i studentskih stipendija

I ove godine stipendije će se dodijeliti svima koji zadovoljavaju kriterije


Grad Oroslavje odobrio je 95 učeničkih i studentskih stipendija koje će se u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini, isplaćivati učenicima i studentima s prebivalištem na području Oroslavja. Kao i prošle godine, nema rang lista te će se stipendije dodijeliti svima koji zadovoljavaju kriterije iz pravilnika o dodjeli stipendija.

– Ove smo godine u proračunu osigurali 250 tisuća kuna za stipendije i odobreno je devet stipendija više nego lani. Učenici će primati po 300 kuna mjesečno, a studenti po 400 kuna – rekao je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, koji, nakon provedenog natječaja i prijedloga od strane komisije za stipendije, donosi odluku o broju i visini stipendija. Stipendije će se dodijeliti prema sljedećim kriterijima: socijalni, uspjeh, sport, umjetnost, deficitarna zanimanja i kriterij učenika/studenta s posebnim potrebama. Još se prošle godine, kada je prvi puta uvedena odluka da se stipendije dodjeljuju svima koji zadovoljavaju kriterije, to pokazalo dobrim te polučuje rezultate.

– Sigurno je utjecalo i na rezultat da je Grad Oroslavje sedmi mali grad u Hrvatskoj i prvi u Krapinsko – zagorskoj županiji u kategoriji obrazovanja, demografije, mladih i socijalne politike – istaknuo je Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook