Prethodni članak
Sljedeći članak

OPREZ: Prevaranti se predstavljaju kao zaposlenici HZZO-a i građanima naplaćuju dugove za dopunsko osiguranje

Iz HZZO-a naglašavaju da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba

  • Ponovno su se pojavili slučajevi prijevare od strane nepostojećih djelatnika HZZO-a

    Ponovno su se pojavili slučajevi prijevare od strane nepostojećih djelatnika HZZO-a


Na svojim internetskim stranicama Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje objavio je informaciju u kojoj upozoravaju osiguranike da ne nasjedaju na prevarante. Naime, ponovno su se pojavili slučajevi prijevare od strane nepostojećih djelatnika Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) koji obilaze kućanstva i naplaćuju dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja na licu mjesta,  uvjeravajući građane da na taj način nemaju dodatnih troškova suda i ovrhe.

Najnoviji slučaj prijevare dogodio se  prema dojavi osiguranika na području Vinkovaca gdje nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Iz HZZO-a naglašavaju da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba.

HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji – upozoravaju iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook