Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Sv. Križ Začretje nastavlja s projektom uređenja igrališta, a uključena je i u projekt Ride&Bike

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je Općini Sveti Križ Začretje odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 100.000 kuna za projekt uređenja igrališta


Općina Sveti Križ Začretje, u skladu s praksom iz prethodnih godina i ove godine nastavlja s projektom uređenja dječjih igrališta. Zadnja investicija iz projekta realizirana je u samom centru Općine, odnosno u naselju Sveti Križ Začretje.

Fitness sprave za odrasle

U suradnji s Nogometnim klubom Jedinstvo i Ski klubom „Stars“ uređena su dva nova prostora za igru i rekreaciju. Na prostorima Nogometnog kluba Jedinstvo, za najmlađe su postavljene sprave za igru – multifunkcionalna ljuljačka, klackalica i tobogan. Prostor na kojem su sprave postavljene nalazi se na mjestu izoliranom od prometa što omogućuje sigurnu igru djece. No, vodi se briga i o onim „starijima“. Naime, s ciljem poticanja zdravog načina života i rekreacije na prostoru iza Muzeja Žitnica postavljen je niz spravi za vanjski fitness. - Raduje nas činjenica da su građani s veseljem prihvatili postavljene sprave te ih svakodnevno koriste. Sve spomenute predradnje se odvijaju s ciljem da Jedinstvo postane pravi sportski park na kojeg će se u budućnosti nadovezati sportsko - rekreacijska staza „Sveti Križ Začretje – Zabok“ kada se projekt usuglasi s Hrvatskim cestama – rekao je načelnik Marko Kos.

Sredstva ministarstva

Važno je napomenuti da se spomenute investicije sufinanciraju sredstvima bespovratne potpore koju je Općini Sveti Križ Začretje odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Naime, Ministarstvo je Općini Sveti Križ Začretje odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 100.000 kuna za projekt uređenja igrališta. U narednom razdoblju projekt uređenja dječjih igrališta nastavlja se i dalje tako da će se sprave postavljati i na drugim lokacijama. Uz sve to, Općina Sveti Križ Začretje jedna je od partnera na projektu „Uređenje biciklističkih odmorišta na prekograničnoj RIDE&BIKE cikloturističkoj ruti“ kojeg provodi Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Općinom i šest jedinica lokalne samouprave iz Krapinsko-zagorske županije. Projektu je odobrena potpora Ministarstva turizma, a u sklopu istog na području Općine Sveti Križ Začretje urediti će se jedno biciklističko odmorište sa solarnom klupom, automatom za popravak bicikala i hardverskom jedinicom s interaktivnim ciklosturističkim kartama. Predviđen rok završetka projekta je sredina listopada 2017. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook