Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Mače planira proračun u iznosu od 20, 6 milijuna kuna

U proračun za 2019. godinu uračunato je oko 13 milijuna kuna sredstava koja se planiraju dobiti preko prijavljenih natječaja, od čega je najveći iznos za izgradnju dječjeg vrtića u iznosu od 7 milijuna kuna


Općina Mače u idućoj godini planira proračun u visini 20.643.050,00 kuna, a najviše sredstva, ako bude sve po planu, planira povući iz EU fondova i to na temelju natječaja i investicija koje se trenutno događaju. Odlučeno je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Mače. Na natječaj je tako prijavljena izgradnja dječjeg vrtića u Maču, na mjeru 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Prijava se još uvijek obrađuje.

Općina Mače planira graditi dječji vrtić na prostoru kod sajmišta, na zemljištu koje je u vlasništvu općine. Vrtić bi bio kapaciteta za smještaj 50-ero djeca, a investicija  je vrijedna 7 milijuna kuna. Od investicija planira se i energetska obnova zgrade općine, čija je vrijednost 6.180.000,00 kuna.

Vrijednost tih investicija  ukupno iznosi 13.180.000 kuna, dok su ostala sredstva namijenjena za redovne aktivnosti na području općine Mače, kao što su asfaltiranja po mjesnim odborima, sanacija jednog  mosta, uređenje groblja, prilaza mrtvačnici u Maču, sanaciju barem jednog klizišta od ukupno njih troje. U planu je i multimedijalna oprema u Domu kulture, koju bi sufinanciralo Ministarstvo kulture, a vrijedna je oko 250.000 kuna. U planiranom proračunu su i sredstva namijenjena za sufinanciranje vrtića, male škole, škole plivanja, darivanje novorođenčadi, nabavku školskih udžbenika  i druge redovne aktivnosti i održavanja po mjesnim odborima. Za 2019. godinu svaki će mjesni odbor dobiti po 100.000 kuna.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook