Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Lobor donijela proračun za 2020., 'težak' 26,8 milijuna kuna

U proračunu za iduću godinu uvršteni su veliki kapitalni projekti za koje su sredstva dobivena iz fondova Europske unije i resornih ministarstava, a planirani su u ukupnom iznosu od 16 milijuna kuna


Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća općine Lobor donesen je proračun za 2020. godinu u visini od 26,8 milijuna kuna. Ovo je najveći proračun do sada. Planovi su veliki, a proračun razvojan, istaknula je načelnica Ljubica Jembrih. U proračunu za iduću godinu uvršteni su veliki kapitalni projekti za koje se sredstva dobivena iz fondova Europske unije i resornih ministarstava, planirano u ukupnom iznosu od 16 milijuna kuna. Među kapitalnim projektima su svakako izgradnja dječjeg vrtića i rekonstrukcijske općinske zgrade u kulturni centar.

Nastavlja se i s novom fazom uređenjem parkirališta na groblju u Loboru, uređenjem dječjih igrališta, asfaltiranjem nerazvrstanih cesta po svim mjesnim odborima, uređenjem društvenih domova. Spremna je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulice Ante Kovačića. Ukoliko će se otvoriti neki natječaj na koji se projekt može prijaviti, dokumentacija je spremna. Riječ je o zahtjevnoj dionici čija se rekonstrukcija ne može financirati iz općinskog proračuna. Preko EU sredstava planira se i uređenje zgrade DVD-a Lobor.

Da bi mogli izrealizirati velike kapitalne projekte Općina se mora kreditno zadužiti za oko 6 milijuna kuna, ali za napomenuti je kako su to namjenska sredstva i čim ona stignu, kredit se zatvara. Dakle, i u narednoj godini prvenstveno se nastavlja s uređenjem infrastrukture na području cijele općine Lobor, ali i s aktivnostima na društvenom, kulturnom i turističkom planu. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook