Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Kumrovec financira školske udžbenike za osnovnoškolce

Za školsku godinu 2018./2019.


Općina Kumrovec će u školskoj godini 2018./2019. po prvi puta financirati nabavu udžbenika za učenike 2., 3., 4, 6. i 8. razreda koji pohađaju Osnovnu školu Josipa Broza, a imaju prebivalište na području Općine Kumrovec. Sredstva za financiranje nabave udžbenika osigurana su u proračunu Općine Kumrovec za 2018. godinu na stavci proračuna 37219 Sufinanciranje školskih udžbenika.

Učenici 1., 5. i 7. razreda biti će uključeni u eksperimentalni program „Škola za život“ koji također financira Općina Kumrovec. U sklopu tog programa učenicima 1., 5. i 7. razreda predviđeni su digitalni eksperimentalni nastavni materijali koje će učenici imati na tabletima, a dodatne posebne knjiga koje će se nabavljati u sklopu tog programa zasada nisu u potpunosti definirane. Trošak nabave tableta, digitalnih nastavnih materijala i dodatnih udžbenika u sklopu eksperimentalnog programa za 1., 5. i 7. razred snosi Općina Kumrovec.


Na web stranici Općine Kumrovec u  prilogu  nalazi se popis udžbenika i radnih bilježnica po razredima, te je za svaki pojedini udžbenik i radnu bilježnicu definirano da li ih nabavlja Općina Kumrovec ili ih nabavljaju roditelji.

Odlukom Općinskog vijeća biti će definirani uvjeti financiranja udžbenika Općine Kumrovec za osnovnoškolce s područja Općine koji pohađaju Osnovnu školu Josipa Broza.

Ovo je samo još jedna demografska mjera kojom Općina želi pomoći roditeljima – rekao je načelnik Šplajt.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog povremenih lokalnih pljuskova kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Podravini, Slavoniji i Baranji te dijelu Dalmacije.  Na cestama u gorju veća je opasnost od odrona. Vozače upozoravamo da prilagode brzi...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program