Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina i župa Zlatar Bistrica danas slave svoj dan

Obilježavanje je započelo blagoslovom obnovljenog središnjeg križa na groblju u Lovrečanu te svetom misom u župnoj crkvi


Uz blagdan zaštitnika župe sv. Ivana Krstitelja, danas se u Zlatar Bistrici obilježava i Dan općine. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Žarko Miholić osvrnuo se na aktivnosti u proteklom razdoblju.

– U protekle tri godine otvoreno je 1480 novih radnih mjesta, pa imamo više radnih mjesta nego radno sposobnog stanovništva. U narednom periodu dolaze nam u gospodarsku zonu još tri ulagača, pa ćemo uskoro imati više radnih mjesta nego imamo stanovnika. 2009. godine indeks razvijenosti bio nam je 75,6,  a sada je 95,7. Asfaltirano je gotovo 95 posto cestovne infrastrukture u vlasništvu općine, a građani asfaltiranje nisu trebali sufinancirati. Dječji vrtić najjeftiniji je u županiji, a učinit ćemo ga još jeftinijim. Preko 95 posto rasvjete je energetski učinkovito. Za udruge izdvajamo 600 tisuća kuna godišnje, dajemo preko 70 stipendija, a ove ćemo godine dati još 30 -ak. Izmjenama Prostornog plana stvorili smo uvjete za formiranje centra općine. Naša je općina dala značajan doprinos smanjenju nezaposlenosti u KZŽ. Godinama nam je započela loše, požarom na sportskoj dvorani, pa smo ostali bez investicije od kojih 13 milijuna kuna. No nećemo plakati, priprema se glavni projekt za dobivanje građevinske dozvole, a školski odbor prenio je pravo gradnje dvorane na Općinu Zlatar Bistrica – istaknuo je načelnik Miholić.

Na svečanosti su dodijeljena općinska priznanja. Plakete su primili Stjepan Mikulec, posthumno, kao dugogodišnji općinski vijećnik i vrijedni članu zajednice za doprinos društvenom i kulturnom razvoju Zlatar Bistrice, Ivka Merkoci za doprinos kulturnom razvoju i očuvanju tradicijskih vrijednosti i kulturne baštine te Ivica Bartolek, dugogodišnji član DVD – a Zlatar Bistrica, za požtvovnost, humanost i doprinos zaštiti i spašavanju ljudskih života. Dan općine i župe Zlatar Bistrici su čestitali brojni gosti, među kojima i župan Željko Kolar.

Proslava se nastavlja od 18 sati, kada se planira druženje mještana, uz glazbu, besplatni grah i bogatu ponudu svih zlatarbistričkih udruga na prostoru kod župne crkve, a već tradicionalno, bit će zapaljen i Ivanjski krijes.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook