Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Hum na Sutli u projektu Europe Goes Local

Projekt EGL trenutačno je najveći europski projekt u području rada s mladima te je za ovu fazu projekta odabrano 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave iz cijele Hrvatske, među kojima je Hum na Sutli jedina općina iz KZŽ


Općina Hum na Sutli je, kao jedina općina iz Krapinsko - zagorske županije, odabrana za sudjelovanje u drugoj fazi projekta Europe Goes Local. Projekt EGL trenutačno je najveći europski projekt u području rada s mladima te je za ovu fazu projekta odabrano 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave iz cijele Hrvatske.
Glavni cilj projekta je pomoću programa Erasmus+ podići kvalitetu rada s mladima na lokalnoj razini i osnažiti europske vrijednosti. Za ovaj je projekt kao predstavnica naše Općine odabrana Katarina Drašković kao najmlađa vijećnica Općinskog vijeća.

Prvi korak u samom projektu bio je trening “Rad s mladima na lokalnoj razini” održan od 24.-27.11. U Mariji Bistrici. Zadatak treninga bio je naučiti kako izgleda poticajno okruženje za rad s mladima i usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice, ali i nadahnuti se primjerima dobre prakse koji su proizašli iz prve faze ovog projekta.

Nakon završetka treninga svi sudionici stekli su Youthpass, certifikat koji je sastavni dio Europske komisije za usvajanje i priznavanje neformalnog učenja, a služi kao potvrda o postignutim i razvijenim kompetencijama i vještinama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook