Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Gornja Stubica osigurala dopunsku literaturu za učenike prvih razreda OŠ Matije Gupca

Radi se o knjižici "Hrvatska za djecu"


Općina Gornja Stubica je na inicijativu općinskog načelnika Jasmina Krizmanića i zamjenika načelnika Vladimira Škvorca osigurala i nabavila dopunsku literaturu za sve učenike prvih razreda Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici. Radi se o knjižici "Hrvatska za djecu" u kojoj se kroz slike i tekst prikazuju osnovne informacije o Republici Hrvatskoj, gdje se Hrvatska nalazi, o hrvatskom grbu, zastavi, himni, zatim koji su veći gradovi u Hrvatskoj, hrvatske rijeke, nacionalni parkovi, kakva je klima u Hrvatskoj itd.

Knjižica sadrži zanimljivosti i informacije o Bašćanskoj ploči, košarkašu Draženu Petroviću, crkvi sv. Marka u Zagrebu, o Nikoli Tesli, hrvatskoj kuhinji, tj. o tradicionalnim hrvatskim specijalitetima te zanimljivosti o hrvatskoj povijesti. Cilj je da djeca kroz ilustrirane tekstove i slike steknu općenita znanja.

Literaturu "Hrvatska za djecu" Općina je nabavila od nakladnika Turistička naklada d.o.o. iz Zagreba.

U ponedjeljak, 03. rujna, prvog dana nove školske godine, u prostoru OŠ Matije Gupca u Gornjoj Stubici učenicima prvih razreda knjižice je zajedno s ravnateljicom Sanjom Knezić i nastavnicima podijelio zamjenik načelnika Općine Gornja Stubica Vladimir Škvorc.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook