Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Budinščina danas slavi svoj dan

Nakon brojnih događanja proteklih dana, danas je održana središnja proslava Dana općine Budinščina u Domu kulture


Načelnik Radovan Hercigonja na svečanoj sjednici Općinskog vijeća osvrnuo se na najznačajnije aktivnosti u protekloj godini. - Prošle godine završena je izrada projektne dokumentacije za projekt 'Sanacija, rekonstrukcija, dogradnja i uređenje stare škole Zajezda u Dom za stare i nemoćne', koja iznosi 187.500 kuna, a do kraja svibnja očekujemo da ćemo imati i građevinsku dozvolu. U postupku je sređivanje vlasničkih odnosa za rekonstrukciju i uređenje nerazvrstane ceste, dionica D 24 – groblje Gotalovec, a slijedi postupak dobivanja građevinske dozvole. Za projekt su planirana sredstva u proračunu od 1,5 milijuna kuna. U tijeku je izrada Strategije razvoja turizma i Plana gospodarenja otpadom, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za projekt 'Uređenje trga u Budinščini', nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije za projekt 'Izgradnja stambeno – poslovne zgrade u Budininščini', koji čini 2. fazu uređenja prostora u centru. Traje i procjena vrijednosti zemljišta i pregovori s vlasnicima oko kupnje zemljišta u Prepuštovcu na kojem se planira gradnja društvenog doma – istaknuo je načelnik Hercigonja.

Općina Budinščina kandidirala je u ovoj godini za sufinanciranje u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, 'Program održivog razvoja lokalne zajednice', uređnje nerazvrstanih cesta u vrijednosti 491 tisuću kuna te uređenje dječjeg igrališta u centru Budinščine u vrijednosti 263 tisuće kua, a Fondu za zaštitu okoliša i enrgetske učinkovirosti planira se kandidirati rekonstrukcija javne rasvjete u naselju Budinčina.

Dan općine Budinščini su čestitali gosti, među kojima su bili saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i zamjenica župana Jasna Petek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook