Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Bedekovčina poziva mještanke i mještane na edukativnu radionicu

Radionica se organizira u okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“


Općina Bedekovčina poziva mještanke i mještane Općine Bedekovčina na edukativnu radionicu koja će se održati u utorak, 16. travnja 2019. godine s početkom u 18,00 sati u prostorijama Općine Bedekovčina.

Radionica se organizira u okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“, a obuhvatit će slijedeće teme:

- Uloga reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom

- Pravilno odvajanje otpada u kućanstvima

- Mogućnosti smanjenja nastanka otpada i ponovne upotrebe

Cilj provedbe projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“ je unaprijediti sustav upravljanja otpadom u Općini Bedekovčina i povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta. Izgradnjom reciklažnog dvorišta i podizanjem svijesti mještana o potrebi odvojenog prikupljanja otpada izravno će se smanjiti količine odloženog komunalnog otpada i negativan utjecaj na okoliš s jedne strane te stvoriti preduvjeti za odgovarajuću reciklažu, oporabu i ponovno korištenje otpada s druge strane.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Općine Bedekovčina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook