Prethodni članak
Sljedeći članak

Okrunjeno vatrogasno prijateljstvo nastalo na dislokacijama u Zatonu

Povelju o bratimljenju potpisali su predsjednici DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber i DVD-a Kurilovec Vladimir Vrčković

U subotu je održana 72. redovna izvještajna skupština DVD-a Tugonica-Podgrađe, koje djeluje u sklopu VZO Marija Bistrica. Jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu za prošlu godinu, kao i plan rada, prva izmjena financijskog plana za 2018. i financijski plan za 2019. godinu. DVD Tugonica-Podgrađe trenutno broji 113 članova, od čega 8 članova vatrogasne mladeži i 15 članova djece od 6 do 12 godina.

U 2017. godini zabilježene su 4 intervencije: odštopavanje propusta, osiguranje kod spaljivanja trave i korova, požar na divljem odlagalištu u Tugonici, te intervencija na vlastitom vatrogasnom domu, kada je oluja odnijela dio krovišta. Redovito su provođene sve preventivne aktivnosti, a članovi društva sudjelovali su i u javnoj vatrogasnoj vježbi kod područne škole u Selnici. U društvu se radi i sa dvije natjecateljske ekipe djece od 6 do 12 godine (muške i ženske), koje su zabilježile nekoliko nastupa, a izdvajamo 1. mjesto muške djece na Memorijalu Marko Piljek u Pavlovcu Zabočkom i 2. mjesto na županijskom natjecanju u Krapini.

Nije izostala ni tradicionalna dislokacija u Zatonu, na kojoj je kroz 9 smjena, uz navalno vozilo sudjelovalo 9 članova društva, a pored njih i vatrogasci iz još nekih zagorskih društava kao i DVD-a Moravče. Kao i prijašnjih godina članovi društva sudjelovali su u raznim manifestacijama u organizaciji Svetišta MBB-e i Općine Marija Bistrica. Izdvajamo sudjelovanje na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici, proštenje povodom blagdana Svetog Florijana, sudjelovanje u procesijama na Cvjetnicu i na Tijelovo, u procesiji na Vinski Vrh pred Blagdan Majke Božje Bistričke te stražu uz Isusov grob u Svetištu MBB u velikom tjednu.

Ponosni na ''svog'' predsjednika VZKZŽ

U izvješću o radi istaknuto je kao je 2017. godina bila izborna u vatrogastvu, a u društvu su posebno ponosni na svog predsjednika Stjepana Skulibera, koji je lani izabran i za predsjednika VZKZŽ.

Dodijeljene su i brojne spomenice. Za 10 godina rada u društvu spomenice su dobili Matija Mesar, Tomislav Skuliber i Matija Pezić, za 20 godina Dario Bahmet, Matija Gorički, Ivan, Klemar Matija Klemar, Nikola Klemar, Mirko Miketić, Vladimir Miketić, Anđelko Kosalec, Marko Miketić, Miketić Tomislav, Pezić Dražen, Pezić Stjepan, Platužić Andrija, Platužić Mladen, Prlić Franjo, Ivan Prokurica, Marko Skuliber, Nikola Šimunec, Mirna Šimunec, Ivica Tomorad, Matija Tomorad i Marko Totović. Spomenicu za 40 godina rada u društvu dobio je Stjepan Hajnić.

Ova je skupština imala i još jedan svečani dodatak. Naime, povelju o bratimljenju potpisali su predsjednici DVD-a Tugonica-Podgrađe Stjepan Skuliber i DVD-a Kurilovec Vladimir Vrčković, čime je okrunjeno vatrogasno prijateljstvo nastalo na dislokacijama u Zatonu. Skupštinu su pozdravili zapovjednik VZ KZŽ-e Marijan Lovrenčić, zapovjednik i zamjenik predsjednika VZO Marija Bistrica Velimir Babić i Stjepan Joć,, predsjednici Mjesnih odbora Tugonica Željko Novak i Podgrađe Stjepan Gorički, te predstavnici brojnih prijateljskih društava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: -dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; -dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; -Jadranska magistrala (DC8) na dionici Novi Vinodols...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program