Prethodni članak
Sljedeći članak

Okrugli stol na temu položaja hrvatskih ratnih vojnih invalida

Organizator okruglog stola bila je HVIDR –a Krapina, koja osim Krapine, pokriva i Pregradu, Đurmanec, Radoboj, Jesenje, Petrovsko, Desinić i Hum na Sutli


Na Okruglom stolu kojeg je organizirala HVIDR - a u Krapini 22. travnja bilo je riječi o zdravstvenoj skrbi o ratnim vojnim invalidima i braniteljima, o njihovim pravima i načinu ostvarivanja istih te o problemima s kojima se susreće navedena populacija. Kako je istaknuo predsjednik Udruge Gabrijel Kosalec, kao osnovni problem nameće se nezaposlenost supruga i djece hrvatskih ratnih vojnih invalida i branitelja.

O pružanju pomoći radu Udruge i skrbi za braniteljsku populaciju u okviru svojih nadležnosti govorili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Krapine Zoran Goregurović. Župan Kolar je pozdravljajući održavanje okruglog stola istaknuo kako probleme koji se pojave treba rješavati kroz dijalog, jer to je jedini način da se dođe do suštine problema, kojeg se potom pokušava riješiti kroz sustav.

Na području djelovanja HVIDR-e Krapina, koja osim Krapine, pokriva i Pregradu,  Đurmanec, Radoboj, Jesenje, Petrovsko, Desinić i Hum na Sutli je 196 hrvatskih ratnih vojnih invalida.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook