Prethodni članak
Sljedeći članak

[OK! OTKRIJMO KREATIVNOST] Polaznici radionice umjetničke keramike u Galeriji grada Krapine predstavile svoje radove

Na radionicama je sudjelovao ukupno 51 polaznik, a voditeljice su bile renomirane umjetnice: Ljerka Njerš, akademska slikarica te dr. art. Mirjana Smolić


U Galeriji grada Krapine je u petak 22. ožujka otvorena izložba radova nastalih na radionicama umjetničke keramike u sklopu projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“. Na radionicama je sudjelovao ukupno 51 polaznik, a voditeljice su bile renomirane umjetnice: Ljerka Njerš, akademska slikarica te  dr. art. Mirjana Smolić.  Projekt „OK! Otkrijmo kreativnost“ vrijedan je 238.862,03 kune od čega EU sufinancira 203.032,72 kune (85%) u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok ostatak od 15%  plaća Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna RH. Projekt se provodi od 23. srpnja 2018. do 23. srpnja 2019. godine, a cilj mu je povećanje vidljivosti i prepoznavanje potencijala osoba starijih od 54 godine. Dva duža ciklusa radionica održana su u Galeriji grada Krapine dok su tri jednodnevne radionice održane u domovima umirovljenika.

Vesna Kunštek, kustosica Galerije grada Krapine i ujedno voditeljica projekta „OK! Otkrijmo kreativnost“ na otvorenju je rekla kako je za radionice umjetničke keramike vladao veliki interes te nije bilo prostornih mogućnosti da se uključe svi zainteresirani. Istaknula je veselu atmosferu na radionicama, druženje ali i kvalitetan rad koji je vidljiv na izložbi.

Dr. art. Mirjana Smolić tom prilikom je istaknula: "Sretna sam što sam imala mogućnost stjecanja iskustva u likovnom educiranju starijih od 54 godine, naročito starijih od 70 i 80 godina u domovima za starije i nemoćne. Najdraže mi je bilo dobiti njihov osmijeh zadovoljstva nakon uspješnog modeliranja u glini i spoznaje da oni mogu biti kreativni i oblikovati jako lijepu zdjelicu ili keramički unikatni tanjur.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook