Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano 6. Državno natjecanje iz Obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje

U organizaciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je svečana dodjela priznanja i zahvalnica učenicima 6. Državno natjecanje iz Obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje....

U Velikoj galeriji Grada Zaboka 25. travnja u organizaciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću održana je svečana dodjela priznanja i zahvalnica učenicima 6. Državno natjecanje iz Obrazovnog sektora grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje.

Dodjeli zahvalnica i pohvalnica te medalja i nagrada nazočili su uvaženi gosti, zamjenica župana gospođa Jasna Petek, predstavnica Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta  Katarina Grgec, ASO-a Tamara Hudolin, gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek, a sudionici natjecanja bili su učenici/ce iz sedam srednjih škola Republike Hrvatske u Obrazovnom sektoru grafička tehnologija i audiovizualno oblikovanje.

Organizator natjecanje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,  Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i  Državno povjerenstvo u sastavu doc. dr. sc. Nikola Đurek, Suzana Šestan, dipl. dizajner, Marijana Brdar, dipl ing. graf. teh, Igor Vranješ, dipl. dizajner, Snježana Tomac-Lučić, dipl. ing. graf. teh., Vesna Krnčević, dipl. ing. graf.teh., Valentina Đurek, dipl. inf. univ.spec.oec., Tamara Hudolin, prof., viša stručna savjetnica, ASO  te Božica Šarić, ravnateljica  Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.   

Natjecanje ima zadatak promicanje zanimanja grafičke struke, unapređivanje i usavršavanje znanja i vještina u Obrazovnom sektoru grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija, poticanje i iskazivanje kreativnosti,  afirmacija darovitih, razmjenu  iskustava, stjecanje novih spoznaja i stručno usavršavanje te uspostavljanje partnerskih odnosa s gospodarstvom i visokim obrazovanjem.

Inače ovo natjecanje se odvija u dvije kategorije: grafička tehnologija i multimedija. Natjecateljski dio zadatka sastojao se od dva dijela, prvi dio izrađuje se u školi uz vodstvo mentora, a praktični zadatak  rješava se samostalno na samom natjecanju.

Tema - poticaj za zadatak  bila je ''I ja volontiram (Volontiranje mladih)''. Učenici  Martin Čehulić  i Tin Sokalić, učenici 3. razreda medijskih tehničara pod vodstvom mentorice Vide Guzmić iz Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok u kategoriji Multimedija zauzeli su 3. mjesto i osvojili brončani medalju, dok je Grafička škola iz Zagreba osvojila prvo, a Elektrostrojarska škola iz Varaždina drugo mjesto.

U disciplini Grafička tehnologija iz naše škole natjecao se učenik Dražen Pelesk  iz 3 razreda trogodišnjeg programa  grafičara pripreme. Prateća aktivnost natjecanja bila je i smotra fotografija te radova iz područja grafičkog dizajna / serija plakata  koja se mogla pogledati također u Velikoj galeriji Grada Zaboka.

Iz  ŠUDIG-a na izložbi radova iz Grafičkog dizajna sa svojim plakatima na temu volontiranja sudjelovali su učenici: Mario Ciglenečki, Dario Jugovac, Matija Rebrenišak iz 3mt razreda – mentor Borjan Komarica, Marta Podolšak, Tijana Runjak i Bruno Bivol iz 4 mt razreda - mentor Nikola Sinković.  

U kategoriji fotografija na izložbi radova sudjelovali su Lana Čaržavec iz 1wd, Siniša Kotarski, Rebeka Gašpar Curman, Valentina Kapusta i Nikolina Lesičar iz 3mt s mentoricom Ružom Leskovar.

Pokrovitelji natjecanja bili su Krapinsko – zagorska županija i Grad Zabok, a vrijednim donacijama pripomogli su i ALFA d.d., Zagreb, Automont Belina, Krapinske Toplice, Birotehnik d.o.o.,  Oroslavje, Brenta d.o.o., Hum na Sutli, Indema d.o.o., Zabok , E.S.K., CROATIAATEST d.o.o za kontrolu i promet roba i usluga, Zagreb, FOI Fakultet organizacije i informatike Varaždin, HON-ING d.o.o., Sveti Križ Začretje, Medičarna "Šćuric", Marija Bistrica, Uvez d.o.o., Zaprešić, Valoviti papir Dunapack d.o.o., Zabok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog životinje na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na čvoru 5 - Vrata, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Molimo vozače za dodatan oprez. Prema dojavi radi se o lisici. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozorav...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program