Prethodni članak
Sljedeći članak

Održano 27. međunarodno druženje osoba s invaliditetom

Krapinsko-zagorska županija je za financiranje rada udruga osoba s invaliditetom na svojem području u 2017. i 2018. godini ukupno izdvojila 484.000 kuna


U organizaciji Udruge invalida Donja Stubica prošlog je petka u Mariji Bistrici održano 27. Međunarodno druženje osoba s invaliditetom.

27. Međunarodno druženje osoba s invaliditetom otvorila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je tom prilikom istaknula: „Udruga invalida Donja Stubica je jedna od naših najvrenijih udruga koja djećuje već više od 40 godina. U tradiciji nas Hrvata je da da jednom godišnje dođemo u Mariju Bistricu, zahvalimo se za sve što smo do sada imali i preporučimo za sljedeće razdoblje. Radujem se svim našim susretima, te uz puno zdravlja i veselja, želim da se sljedeće godine u Marije Bistrici nađemo na 28. Međunarodnom susretu osoba s invaliditetom“ – naglasila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Okupljene članove dvadesetak udruga osoba s invaliditetom iz Hrvatske, Slovenije i Italije pozdravili su i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te predsjednik Udruge invalida Donja Stubica Stjepan Ključarićek, koji je ujedno i predsjednik Koordinacije udruga osoba s invaliditetom s područja Krapinsko-zagorske županije.

Krapinsko-zagorska županija prati i podupire rad Udruge invalida Donja Stubica, koja je u protekle dvije godine na županijskim natječajima ukupno dobila 45.000 kuna. Krapinsko-zagorska županija je za financiranje rada udruga osoba s invaliditetom na svojem području u 2017. i 2018. godini ukupno izdvojila 484.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook