Prethodni članak
Sljedeći članak

ODRŽANA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GORNJA STUBICA: Lani je osposobljeno čak 45 vatrogasaca

Vatrogasna zajednica ima 208 članova, a lani su bili na 13 intervencija


Jučer je u Restoranu "Rody" u Gornjoj Stubici održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica.

Skupštinu je vodio predsjednik Vatrogasne zajednice Josip Lešković, a izvještaj o radu podnio je tajnik Milan Bigec koji je istaknuo kako je VZ u 2018.g. sudjelovala u osiguranju događaja i aktivnosti koje je organizirala Općina Gornja Stubica te je naglasio aktivnosti u mjesecu zaštite od požara, edukativni izlet u Pašman, organizaciju združene vatrogasne vježbe "DONA 2018.g.", aktivnosti oko nabavke vozila za DVD Šagudovec te sudjelovanje Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica u radu i aktivnostima Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Izvještaj o radu podnio je i zapovjednik Krešimir Znika, koji je istaknuo da Vatrogasna zajednica ima 208 članova od čega 185 osposobljenih članova te da je 45 članova VZ-e završilo vatrogasni tečaj i steklo zvanje vatrogasac I. klase. Spomenuo je i nabavku opreme, kao i da je Vatrogasna zajednica tijekom 2018.g. imala 13 intervencija te da je uslijed sušnog razdoblja dostavljana pitka voda mještanima na području općine.

Dorotea Drempetić podnijela je izvještaj o radu Puhačkog orkestra, koji ima 29 članova. Tijekom lanjske godine imali su 21 nastup i organizirali tradicionalni Božićni koncert, a gostovali su na otoku Pašmanu, u Njemačkoj i u drugim mjestima.

Skupština je usvojila Izvješće o radu za 2018.g., Financijsko izvješće za 2018.g. te Izvješće Nadzornog odbora za 2018.g. i Financijski plan te Plan rada za 2019.g. Na skupštini su bili nazočni i delegati iz gornjostubičkih DVD – ova, predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ

Stjepan Skuliber, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić i njegov zamjenik Vladimir Škvorc te brojni drugi gosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook