Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

U Krapini je u petak, 27. ožujka održana 8. tematska sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova...


U Krapini je u petak, 27. ožujka održana 8. tematska sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova. Sjednici je uz članice povjerenstva na čelu s predsjednicom Tajanom Broz nazočila zamjenica župana Jasna Petek te predstavnice povjerenstava za ravnopravnost spolova iz Bedekovčine i Zaboka.

Glavne teme rasprave bile su mogućnosti zajedničke suradnje povjerenstava za ravnopravnost spolova i planirane aktivnosti za tekuću godinu. Predsjednica županijskog povjerenstva je na početku sjednice upoznala prisutne da je otvorena facebook stranica Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ te iznijela pregled dosadašnjeg rada i plan aktivnosti za 2015. godinu. Kako su se na ovo izlaganje  nadovezale i gošće koje su prisutne upoznali sa svojim planiranim aktivnostima, primijećene su mogućnosti suradnje i koordinacije u realizaciji projekata planiranima u 2015. godini.

Među planiranim aktivnostima Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova izdvajamo predstavljanje rada povjerenstva gradonačelnicima i načelnicima s područja naše županije, organiziranje okruglog stola žene i sport, obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, organiziranje zajedničke tematske sjednica sa Županijskim savjetom mladih o mladima u svijetu rada, sudjelovanje na Koordinaciji Županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova na temu rodno uvjetovanog nasilja, monitoring provedbe Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i sponzoriranje konferencija Human Rights in Childbirth Eastern Europe prePorod 2015 - Ljudska prava u porodu u Istočnoj Europi, koja će se u travnju održati u Zagrebu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook