Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana 28. sjednica Županijske skupštine

U utorak, 14. prosinca, održana je 28. sjednica Županijske skupštine krapinsko-zagorske županije, koja je započela aktua


U utorak, 14. prosinca, održana je 28. sjednica Županijske skupštine krapinsko-zagorske županije, koja je započela aktualnim satom, nakon čega je sjednica tekla prema predloženom dnevnom redu.

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su izvješće Mandatnog povjerenstva o mirovanju mandata Mati Regvaru, prestanku mandata Željku Stošiću i početku mandata zamjenicima članova Skupštine - Mladenu Šurbeku i Juliju Brajkoviću.

Nakon obrazloženja i kratkih rasprava, prihvaćen je prijedlog 2. izmjene Proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2004. godinu, kao i županijski proračun za 2005. godinu. Proračun će u sljedećoj godini iznositi 115 milijuna i 29 tisuća kuna, što je u odnosu na ovu godinu 20 milijuna, odnosno 21 % više, a razlog za povećanje jest porast izvornih prihoda. Od planiranih sredstava na obrazovanje će se utrošiti 47 milijuna i 353 tisuće kuna (20 % više nego ove godine), za gospodarstvo 13 milijuna i 61 tisuća kuna ( smanjenje za 5 % u odnosu na 2004. jer su ove godine deponirana znatna sredstva za kreditiranje malog i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede, a u 2005. osiguravaju se sredstva za subvencioniranje kamata). Za zdravstvo se planira izdvojiti 17 milijuna i 20 tisuća kn, za poljoprivredu 3 milijuna i 426 tisuća kn, za socijalnu zaštitu 4 milijuna kn, a za udruge milijun i 232 tisuće kuna.

Krapinsko-zagorski aerodrom d.o.o. otkupio je 90 % zemljišta za izgradnju aerodroma na lokaciji u Gubaševom, a ostalo je još sedam parcela koje nisu otkupljene budući da vlasnici ne žele prodati zemljište. Stoga je poduzeće uputilo Krapinsko-zagorskoj županiji zahtjev za davanje pozitivnog mišljenja za izvlaštenje tih nekretnina. Žuapnijska skupština dala je pozitivno mišljenje za izvlaštenje nekretnina.

Vijećnici Skupštine dali su suglasnost na 2. izmjenu i dopunu Financijskog plana za 2004. godinu Uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije, te na Financijski plan za 2005. godinu,

gdje ukupno planirani prihodi iznose 37 milijuna i 220 tisuća kn i manji su za 35 % u odnosu na 2004. zbog kreditnog zaduženja, kao i rashodi.

Na sjednici je prihvaćen i prijedlog odluke o subvencijama u poljoprivredi i lovstvu KZŽ, o kulturnom vijeću Županije, o osnivanju Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, kao i prijedlog odluke o Popisu trgovačkih društava od posebnog interesa za Županiju. Vijećnici su prihvatili i Izvještaj o radu Centra za poduzetništvo Krapinsko-zagorske županije.

Županijska skupština bez rasprave je potvrdila stav Županijskog poglavarstva u slučaju razrješenja i imenovanja načelnika PU krapinsko-zagorske. Naime, tajništvo Županije primilo je 12. studenog od ravnateljstva policije prijedlog za razrješenje i imenovanje načelnika PU krapinsko-zagorske o kojem je zatraženo mišljenje Poglavarstva i Skupštine.

Mišljenje je zatraženo nekoliko dana prije samog razrješenja, te su Poglavarstvo i Skupština imali prekratak vremenski rok da bi ga bili u mogućnosti dati, a kako nije priloženo nikakvo izvješće o radu dosadašnjeg načelnika Dubravka Teura, članovi Poglavarstva na sjednici 01.12. donijeli su zaključak da Poglavarstvo smatra potrebnim da ravnatelj Ravnateljstva policije dostavi izvješće o radu Dubravka Teura kao temelj za davanje mišljenja na razrješenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook