Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana promocija 3. ciklusa projekta 'Zdravo i fino' i promocija kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta'

- Projekt 'Zdravo i fino' u svakom ciklusu dokazuje koliko je bitno početi s usvajanjem zdravih prehrambenih navika od najmlađe dobi - rekla je Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok


Društvo naša djeca Zabok je prošlog petka organizirala završnu promociju III. ciklusa 'Zdravo i fino' te promociju nove kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijeloga svijeta.' - Projekt 'Zdravo i fino' u svakom ciklusu dokazuje koliko je bitno početi s usvajanjem zdravih prehrambenih navika od najmlađe dobi te koliko je ovaj projekt važan – rekla je Sonja Borovčak, predsjednica DND-a Zabok.

Na promociji u Srednjoj školi Zabok bili su brojni uzvanici – potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, izaslanica Ministarstva zdravstva Sanja Predavec, izaslanica Krapinsko-zagorske županije Martina Gregurović Šanjug, zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek, domaćini i partneri u projektu Srednja škola Zabok, djeca Dječjega gradskog vijeća, volonterke DND-a koje su sudjelovale u cjelokupnom projektu.

Svi su oni također iskazali svoje veliko oduševljenje projektom „Zdravo i fino“ koji traje još od 2012. godine te je u ovih pet godina provedbe postao prepoznatljiv i cijenjen ne samo u Krapinsko-zagorskoj županiji, nego i šire, a mišljenje je svih da projekt treba nastaviti te za održivost projekta osigurati potrebna financijska sredstva. Predsjednica DND-a Zabok također je podsjetila na ideju o županijskom Centru za zdravlje djece u kojem bi edukacija o zdravoj prehrani, prevencija pretilosti i promocija zdravih stilova života u djece imali posebno mjesto.

- Projekt Zdravo i fino u trećem ciklusu u 2016./2017. godine sastojao se od mnogobrojnih aktivnosti koje su se provodile s Dječjim gradskim vijećem, a jedna od njih su bile radionice zdravoga kuhanja za djecu i mlade koje su se odvijale upravo u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok, partnera na projektu te je iz tog razloga i izabran ovaj prostor za završnu prezentaciju – rekla je u svom izlaganju voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok. Bez velikog angažmana profesorica Anke Ilinčić i Renate Tršinski te volonterki DND-a Zabok i voditeljice radionica zdravog kuhanja Snježane Krpes ne bi bilo moguće realizirati projekt „Zdravo i fino“. Osim radionica zdravoga kuhanja, dječji vijećnici/ce provodili su aktivnosti vršnjačke edukacije putem edukativno-kreativnih radionica u Osnovnoj školi K. Š. Gjalskog Zabok i Veliko Trgovišće te radionica zdravoga kuhanja s djecom koja pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. U sklopu III. ciklusa projekta održana je i promocija CD-a Zdravo i fino s dječjim pjesmama koje promoviraju zdravu prehranu, zdrave stilove života i zdravlje djece koji je izdan u II. ciklusu projekta, a snimljen je i glazbeni spot za pjesmu „Ne treba nam šećer“. Upravo iz tog razloga na promociji je otpjevano nekoliko pjesama s CD-a Zdravo i fino u izvedbi Zabočkih mališana, dječjeg zbora DND-a Zabok.

Voditeljica radionica zdravoga kuhanja i autorica kuharice 'Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta' Snježana Krpes koja je predstavila kuharicu nastalu kao svojevrsno putovanje svijetom uz najzdravije namirnice koje bi se trebali što više i što češće koristiti u pravilnoj i uravnoteženoj prehrani. Za završnu degustaciju napravljen je izbor zdravih i finih jela iz nove kuharice.

Svim sudionicima, volonterima, partnerima i donatorima projekta podijeljene su potvrde i zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u aktivnostima projekta „Zdravo i fino“, bez kojih ne bi bilo moguće ostvariti ovakav zahtjevan projekt i izdati ekskluzivno opremljenu, dizajniranu i ilustriranu kuharicu za djecu i odrasle „Zdrava i fina jela iz cijelog svijeta“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook