Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana osnivačka skupština Hrvatske bratske zajednice ''Hrvatsko zagorje – dr. Franjo Tuđman''

U petak, 17. listopada, održana je osnivačka skupština udruge Hrvatska bratska zajednica u Krapini.


U petak, 17. listopada, održana je osnivačka skupština udruge Hrvatska bratska zajednica u Krapini. Idejni začetnik osnivanja je Žarko Tušek, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije koji se prilikom prošlogodišnjeg posjeta SAD-u upoznao sa načinom rada te velebne organizacije.

Osnovni sadržaj djelatnosti HBZ-a je promicanje hrvatske kulture, povijesti i pučkih običaja, njegovanje i unapređivanje domoljubnih osjećaja Hrvata domovinske i iseljene Hrvatske. Organizacija broji preko 60 tisuća članova okupljenih u više od 200 ogranaka širom svijeta. Na osnivačkoj skupštini odlučeno je da će udruga djelovati pod imenom Hrvatska bratska zajednica ''Hrvatsko zagorje – dr. Franjo Tuđman''.

Također udruga je dobila i registracijski broj odsjeka – 2009 koji se također nalazi u imenu udruge. Za prvog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Boris Hrestak, dok je za potpredsjednika izabran Miroslav Smetiško. Tajnik krapinskog ogranka HBZ-a u naredne četiri godine biti će Krunoslav Tušek.

Udruga već sada broji 40 – tak članova te je cilj u narednom periodu još više proširiti članstvo s namjerom jačeg povezivanja ljudi u domovini sa iseljeništvom te širenja istinskih hrvatskih vrijednosti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook