Prethodni članak
Sljedeći članak

ODRŽANA OBRTNIČKA NOĆ: Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio Stanislav Večerić

Prošle subote održana je tradicionalna 9. Obrtnička noć Udruženja obrtnika Pregrade, Huma na Sutli i Desinića

  •  Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio je Stanislav Večerić

    Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio je Stanislav Večerić


U Pregradi je  prošle subote održana godišnja skupština Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli i Desinić, koje ove godine slavi 40. obljetnicu postojanja.  Udruga broji ukupno 261 člana s područja grada Pregrade te općina Hum na Sutli i Desinić.  Na početku svečanosti prisutne je pozdravio predsjednik udruženja o Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj,  potpredsjednik HOK-e i predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško,  glavna tajnica HOK-e Violeta Jelić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.  Nazočni su bili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te načelnici Huma na Sutli i Desinića, Zvonko Jutriša i Zvonko Škreblin.

 Povodom obilježavanja 40-te godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika u Pregradi, Upravni odbor Udruženja obrtnika,  u  znak zahvalnosti,  donio je odluku  o dodjeli priznanja obrtnicima – članovima inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja obrtnika 1978. godine, kao i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja u prethodnim mandatima.  Priznanja su primili: Dragutin Gorupić, prvi predsjednik Udruženja;  Zvonko Kantoci, prvi tajnik Udruženja, Mijo Večerić, Mirko Horvat i Dragutin Ilijaš – članovi inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja.  Za poseban doprinos u organizaciji rada Udruženja obrtnika i promicanje obrtništva priznanja su primili i svi dosadašnji predsjednici Udruženja: Ivan Špiljak, Ivo Nauković, Milan Burić i Vlado Večerić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20, 25, 30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu. Komora ova priznanja dodjeljuje od 2009. godine, a primili su ih: Za 20 godina: Boris Gajšak, Zlatko Leskovar, Bojan Podhraški, Bojan Kic, Lidija Božiček, Davorka Večerić, AojzLupinski, JožeŠkrabl, Zdravko Bračun i Velimir Koprivnjak; za 25 godina: Vesna Kramarić, Mladen Rebić, Franjo Lugarić, Sonja Špoljar, Sonja Hajdinjak,  Ivica Juričan, Marjan Bračun, Marijan Večerić, Slavko Glas, Zoran Bušac i Branimir Grofelnik; za 30 godina: Damir Lovrenčić, Zlatko Juriško, Ivan Horvat, Dario Škrabl, Dragutin Ogrizek i Darko Zagvozda; za 35 godina: Nedžbi Ismaili; 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu – Stanislav Večerić.

Julibarci koji obilježavaju 20, 25, 30 i 35 godina rada u obrtu i 55 godina obrta u nasljeđu

I ove godine  „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici: Ivan Krog, Branko Petcin, Josip Pildek, Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić. Slavljeničku tortu za 40. rođendan udruženja, poklon Predsjednika udruženja, Josipa Grofelnika, razrezala je najmlađa obrtnica udruženja, Valentina Kučiš.  - Upravo ste vi, obrtnici, onda kad je bila najveća kriza, od 2008. pa do 2010. godine uspjeli ne otpuštati ljude te istovremeno ulagati u nove tehnologije, što je dovelo do toga da ste povećali zaposlenost u protekle tri godine i da je Krapinsko - zagorska Županija na karti uspješnih županija u Hrvatskoj izuzetno porasla - rekao je župan Kolar. Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su članovi Dramske sekcije KUD-a Pregrada, a za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „Optimisti zagorja“. Poslije službenog dijela, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook