Prethodni članak
Sljedeći članak

ODRŽANA OBRTNIČKA NOĆ: Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio Stanislav Večerić

Prošle subote održana je tradicionalna 9. Obrtnička noć Udruženja obrtnika Pregrade, Huma na Sutli i Desinića

  •  Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio je Stanislav Večerić

    Priznanje za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu primio je Stanislav Večerić

U Pregradi je  prošle subote održana godišnja skupština Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli i Desinić, koje ove godine slavi 40. obljetnicu postojanja.  Udruga broji ukupno 261 člana s područja grada Pregrade te općina Hum na Sutli i Desinić.  Na početku svečanosti prisutne je pozdravio predsjednik udruženja o Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj,  potpredsjednik HOK-e i predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško,  glavna tajnica HOK-e Violeta Jelić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.  Nazočni su bili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te načelnici Huma na Sutli i Desinića, Zvonko Jutriša i Zvonko Škreblin.

 Povodom obilježavanja 40-te godišnjice osnivanja Udruženja obrtnika u Pregradi, Upravni odbor Udruženja obrtnika,  u  znak zahvalnosti,  donio je odluku  o dodjeli priznanja obrtnicima – članovima inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja obrtnika 1978. godine, kao i svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja u prethodnim mandatima.  Priznanja su primili: Dragutin Gorupić, prvi predsjednik Udruženja;  Zvonko Kantoci, prvi tajnik Udruženja, Mijo Večerić, Mirko Horvat i Dragutin Ilijaš – članovi inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja.  Za poseban doprinos u organizaciji rada Udruženja obrtnika i promicanje obrtništva priznanja su primili i svi dosadašnji predsjednici Udruženja: Ivan Špiljak, Ivo Nauković, Milan Burić i Vlado Večerić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20, 25, 30 i 35  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu. Komora ova priznanja dodjeljuje od 2009. godine, a primili su ih: Za 20 godina: Boris Gajšak, Zlatko Leskovar, Bojan Podhraški, Bojan Kic, Lidija Božiček, Davorka Večerić, AojzLupinski, JožeŠkrabl, Zdravko Bračun i Velimir Koprivnjak; za 25 godina: Vesna Kramarić, Mladen Rebić, Franjo Lugarić, Sonja Špoljar, Sonja Hajdinjak,  Ivica Juričan, Marjan Bračun, Marijan Večerić, Slavko Glas, Zoran Bušac i Branimir Grofelnik; za 30 godina: Damir Lovrenčić, Zlatko Juriško, Ivan Horvat, Dario Škrabl, Dragutin Ogrizek i Darko Zagvozda; za 35 godina: Nedžbi Ismaili; 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu – Stanislav Večerić.

Julibarci koji obilježavaju 20, 25, 30 i 35 godina rada u obrtu i 55 godina obrta u nasljeđu

I ove godine  „Obrtničkoj noći“ prisustvovali su i umirovljeni obrtnici: Ivan Krog, Branko Petcin, Josip Pildek, Miroslav Kantoci i Vladimir Večerić. Slavljeničku tortu za 40. rođendan udruženja, poklon Predsjednika udruženja, Josipa Grofelnika, razrezala je najmlađa obrtnica udruženja, Valentina Kučiš.  - Upravo ste vi, obrtnici, onda kad je bila najveća kriza, od 2008. pa do 2010. godine uspjeli ne otpuštati ljude te istovremeno ulagati u nove tehnologije, što je dovelo do toga da ste povećali zaposlenost u protekle tri godine i da je Krapinsko - zagorska Županija na karti uspješnih županija u Hrvatskoj izuzetno porasla - rekao je župan Kolar. Gosti „9. Obrtničke noći“ bili su članovi Dramske sekcije KUD-a Pregrada, a za glazbeni dio programa zaslužan je bio  sastav „Optimisti zagorja“. Poslije službenog dijela, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu, ples i tombolu, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je do ranih jutarnjih sati. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Od 16:00 sati za sve skupine vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb. Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te obrnuto, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu prometovati autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje drža...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program