Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana je javna tribina o prijedlogu proračuna Općine Radoboj

Planira se najviši proračun do sada, u iznosu od 32,8 milijuna kuna


U prostorijama Centra za prirodu Zagorje održana je prošlog ponedjeljka javna tribina o prijedlogu proračuna Općine Radoboj za 2019. godinu. Tribinom je Radobojčanima i Radobojčankama pružena prilika uključivanja u proces donošenja odluka i informiranja o planiranim ulaganjima Općine u 2019. godini.

-Tribinom se nastojala potaknuti otvorena komunikacija sa stanovnicima općine i omogućiti svim zainteresiranima javno iznošenje prijedloga za unapređenje, ali i detaljnije objasniti planovi razvoja u 2019. godini. Za 2019. godinu planiran je najviši iznos proračuna do sada, u visini od 32.817.600 kuna. Uz dosadašnje programe i aktivnosti dodani su i novi, čime se želi dodatno povećati kvaliteta života stanovništva lokalne zajednice – navodi načelnik Anđelko Topolovec. Najviši rashodi planirani su za komunalnu djelatnost, uređenje prostora i zaštitu okoliša, gospodarstvo, rad Jedinstvenog upravnog odjela te usluge unapređenja stanovanja i zajednice. U 2019. godini nastavljaju se ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, asfaltiranje javnih putova i nogostupa, sanacije klizišta, ali i u razvoj turizma pri čemu su planirani daljnji radovi na projektima Hiža zagorskih štrukli i Hiža vinove loze. Uz to, planiraju se veća izdvajanja za obrazovanje uvođenjem studentskih stipendija, povećanjem rashoda za sufinanciranje smještaja djece u dječjim vrtićima i sufinanciranje prijevoza učenika.

Cilj javne tribine bio je dobiti povratnu informaciju od građana i u skladu s time djelovati. Tako su građani predložili sanaciju jednog klizišta, ali i pohvalili projekt Širokopojasni Internet kojim se nastoji unaprijediti život u lokalnoj zajednici, odnosno zadržati, ali i privući mlade obitelji u Radoboj. Također, građani su istaknuli i projekt daljnjeg ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta jer se do sada takvo ulaganje pokazalo izrazito uspješnim budući da je modernizacijom cesta značajno olakšano svakodnevno putovanje građana, navode u Općini Radoboj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru  i Slavoniji, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te Bosiljeva i Otočca, A3 Bregan...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program