Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana inovativna i kreativna priča u Poslovno - tehnološkom inkubatoru u Krapini

Riječ je o prvom hackathonu u organizaciji Poduzetničkog centra Krapinsko - zagorske županije, istaknula je voditeljica Poslovno - tehnološkog inkubatora Krapinsko - zagorske županije Romana Kerep


U srijedu, 14. travnja 2021. godine u Poslovno - tehnološkom inkubatoru Krapinsko zagorske županije održano je događanje „AlaVera glamur u inkubatoru“, na kojem je dodijeljena nagrada pobjedniku hackathona Tech Boost Reunion.

 

Riječ je o prvom hackathonu u organizaciji Poduzetničkog centra Krapinsko - zagorske županije, istaknula je voditeljica Poslovno - tehnološkog inkubatora Krapinsko - zagorske županije Romana Kerep. - Hackathon je realiziran u okviru Tech Boost-a, poduzetničkog programa kojeg je izvodio Poduzetnički centar Krapinsko -zagorske županije kao partner za Hrvatsku, prema odabiru sponzora - Europskog fonda za jugoistočnu Europu - rekla je Romana Kerep.

 

Pobjednik hackathona je tim AlaVera iz Zagreba, koji je osvojio nagradu u iznosu od 10.000 kuna. Nagradu je preuzeo Niko Bucalo, suosnivač AlaVere. - Danas smo svjedočili budućnosti mode, budućnosti kakvom ju vidi mladi tim dizajnera, svjesnih koliko je promjena potrebno unijeti u to kako trenutno moda funkcionira. Kreacijama modnog brenda koji vidi da je potrebno temelj bazirati na održivosti, brenda koji ne dopušta da odjevni predmet nakon samo jednog nošenja postane otpad. Brenda koji prikuplja, redizajnira te ponovno vraća u modni tok. Alavera je simbol budućnosti jer nudi personalizirano i unikatno - rekao je Bucalo.

 

Nagradu je uručila zamjenica župana Jasna Petek. - Događanja poput ovog današnjeg pokazuju da mi ovdje imamo inovativnih i kreativnih priča, koje su malo ispred svojeg vremena, što samo znači da razmišljamo na jedan drugačiji način, „izvan kutije“ i da pomičemo granice onoga što smo i kako smo dosad radili. Čestitam timu AlaVera na nagradi i Poduzetničkom centru Krapinsko - zagorske županije na ovoj inicijativi - rekla je zamjenica Petek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook