Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana godišnja skupština Udruge ratnih veterana 2GBR. Gromovi, podružnice KZŽ

Novi – stari predsjednik udruge Zvonimir Kantolić istaknuo je da je cilj Udruge promicanje vrijednosti Domovinskog rata, čuvanje spomena na sve poginule branitelje, briga i skrb za branitelje, širenje pozitivne klime o braniteljskoj populaciji te zalaganje za razvoj civilnog društva


U Krapini je u petak održana godišnja i izborna skupština Udruge ratnih veterana 2GBR. Gromovi, podružnice Krapinsko - zagorske županije.

Kako je ovom prilikom istaknuo novi – stari predsjednik udruge Zvonimir Kantolić, cilj Udruge je promicanje vrijednosti Domovinskog rata, čuvanje spmena na sve poginule branitelje, briga i skrb za branitelje, širenje pozitivne klime o braniteljskoj populaciji te zalaganje za razvoj civilnog društva. – U našem planu rada je nastavak aktivnosti vezano za izgradnju Spomen obilježa braniteljima u Krapini, u suradnji i partnerstvu s Gradom Krapinom i potporom Ministarstva hrvatskih branitelja, kao i organizacija svečanog obilježavanja obljetnice ustrojavanja 2.gbr Gromovi u Krapini 15. svibnja. U planu je sudjelovanje u organizaciji i nazočnost na obilježavanju značajnih akcija, vojnih pobjeda i datuma vezanih uz Domovinski rat i Gromove, obilazak obitelji poginulih i umrlih suboraca kao i teže bolesnih branitelja te pomoć pri rješavanju statusne, pravne, zdravstvene, materijalne i druge problematike prema članovima – rekao je predsjednik Zvonimir Kantolić.

Na skupštini, kojoj je prisustvovao i ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2.gbr. Gromovi RH, dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, za nesebičnu pomoć radu udruge, za izuizetan doprinos u radu na prevenciji i poboljšanju zdravstvenog stanja branitelja. Priznanja su dobili i župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

- Hvala na ovom priznanju, počašćen sam, iako ne smatram da sam išta posebno napravio jer s pozicije funkcije župana koju obnašam, a i sam kao hrvatski branitelj, smatram da je obaveza svakoga da brine o hrvatskim barniteljima i širenju istine o Domovinskom ratu i da je to minimum onoga što možemo napraviti da se odužimo ljudima koji su dali najviše za slobodnu i neovisnu RH. To su prije svega oni koji su položili svoj život, pa članovi njihove obitelji, a nakon toga svi hrvatski branitelji. Stoga pratimo rad udruga, financiramo njihov rad i, ono što je najbitnije, da nakon toliko godina nakon završetka Domovinskog rata stvorimo sustav kroz Ministarstvo branitelja koji će voditi brigu o hrvatskim braniteljima – istaknuo je župan Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook