Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana godišnja izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom KZŽ

Na čelu Udruge i dalje je Krunoslav Krušelj, a nova tajnica je Zdenka Valjak

U gradskoj vijećnici u Zlataru danas je održana godišnja i izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije. Predsjednik Krunoslav Krušelj osvrnuo se na proteklo razdoblje te istaknuo da se preko programa Pomoć u kući udruga prijavila na natječaj javnih radova u suradnji s HZZ – om te je odobren jedan djelatnik, koji je nakon isteka javnih radova ostao raditi u udruzi kao volonter na mjestu za administraciju i informaciju članova. U rujnu ove godine udruga je krenula u pripremu projekta 'osobni asistent' s prikupljanjem dokumentacije za nadležno ministarstvo, a projekt je u postupku odobravanja. Projekt bi trajao 24 mjeseca, financiran je iz EU fondova, a udruga je prijavila potrebu za 5 asistenata za svoje članove. Predsjednik je istaknuo i da se početkom ove školske godine nastavio i projekt prijevoza Danijela Plašća u SŠ Bedekovčina, što je financirano od strane Ministarstva obrazovanja, a nastavljen je i prijevoz osoba s invaliditetom na području KZŽ.

– Ojačana je inicijativa za pomoć Županije, gradova i općina oko prijevoza osoba s invaliditetom na području djelovanja udruge te zahvaljujemo na pomoći u realiziranju prijevoza – istaknuo je predsjednik, dodavši da su s oba vozila Udruge odvožena 34556 km te prevezene 73 osobe. Odlukom Upravnog odbora zgrada 'Rea centra' vraćena je Domu zdravlja KZŽ, zbog nemogućnosti sanacije, adaptacije i prilagodbe prostora za udrugu. – Aktivno smo sudjelovali u uređenju prometnica u Zlataru u kontekstu poticanja akcija za uklanjanje arhitektonskih barijera, organizirali seminare, druženja, izlete te održali ribolovno natjecanje, 13. kup Zagorja 'Memorijal Davora Brlića', u čast prvog predsjednika Udruge invalida Zlatar. Također, nastavljeno je s dosadašnjom praksom održavanje Pravne klinike, odnosno besplatne pravne pomoći za naše članove – nabrojio je neke od provedenih aktivnosti predsjednik Krušelj. Na skupštini je prihvaćen i plan rada za iduću godinu, a kako je skupština bila i izborna, glasalo se o novom vodstvu.


Na mjestu predsjednika Udruge i dalje ostaje Krunoslav Krušelj, dopredsjednici su Darinka Dumbović i Anđelko Košić, dok je na mjesto tajnika umjesto dosadašnjeg Jurice Bizjaka došla Zdenka Valjak. Skupštini su nazočile načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i zamjenica župana Jasna Petek. – U planu je energetska obnova upravne zgrade Grada i uređenje potkrovlja, na kojem će se jedan veliki dio s multifunkcionalnim prostorom urediti za potrebe vaše Udruge. Do tada svoje aktivnosti možete provoditi u Vijećnici, na raspolaganju je i Vatrogasni dom i škole. Nadam se dobroj suradnji i dalje i stojimo vam na raspolaganju za pomoć za izradu projektne dokumentacije za vaše projekte – rekla je gradonačelnica, pozvavši Udrugu da se javi na natječaj za udruge.  Čestitke na radu uputila je i zamjenica župana Jasna Petek, pohvalivši projekt za asistente osobama s invaliditetom i obećavši potporu Županije u daljnjem radu. Udrugu je na suradnju pozvala i ravnateljica Doma Lobor- grad Darinka Sviben.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za sve skupine vozila otvorene su autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb te Jadranska magistrala (DC8). Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. U Lici ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na autocesti A1 između tunela Mala Ka...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program