Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana godišnja izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom KZŽ

Na čelu Udruge i dalje je Krunoslav Krušelj, a nova tajnica je Zdenka Valjak


U gradskoj vijećnici u Zlataru danas je održana godišnja i izborna skupština Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije. Predsjednik Krunoslav Krušelj osvrnuo se na proteklo razdoblje te istaknuo da se preko programa Pomoć u kući udruga prijavila na natječaj javnih radova u suradnji s HZZ – om te je odobren jedan djelatnik, koji je nakon isteka javnih radova ostao raditi u udruzi kao volonter na mjestu za administraciju i informaciju članova. U rujnu ove godine udruga je krenula u pripremu projekta 'osobni asistent' s prikupljanjem dokumentacije za nadležno ministarstvo, a projekt je u postupku odobravanja. Projekt bi trajao 24 mjeseca, financiran je iz EU fondova, a udruga je prijavila potrebu za 5 asistenata za svoje članove. Predsjednik je istaknuo i da se početkom ove školske godine nastavio i projekt prijevoza Danijela Plašća u SŠ Bedekovčina, što je financirano od strane Ministarstva obrazovanja, a nastavljen je i prijevoz osoba s invaliditetom na području KZŽ.

– Ojačana je inicijativa za pomoć Županije, gradova i općina oko prijevoza osoba s invaliditetom na području djelovanja udruge te zahvaljujemo na pomoći u realiziranju prijevoza – istaknuo je predsjednik, dodavši da su s oba vozila Udruge odvožena 34556 km te prevezene 73 osobe. Odlukom Upravnog odbora zgrada 'Rea centra' vraćena je Domu zdravlja KZŽ, zbog nemogućnosti sanacije, adaptacije i prilagodbe prostora za udrugu. – Aktivno smo sudjelovali u uređenju prometnica u Zlataru u kontekstu poticanja akcija za uklanjanje arhitektonskih barijera, organizirali seminare, druženja, izlete te održali ribolovno natjecanje, 13. kup Zagorja 'Memorijal Davora Brlića', u čast prvog predsjednika Udruge invalida Zlatar. Također, nastavljeno je s dosadašnjom praksom održavanje Pravne klinike, odnosno besplatne pravne pomoći za naše članove – nabrojio je neke od provedenih aktivnosti predsjednik Krušelj. Na skupštini je prihvaćen i plan rada za iduću godinu, a kako je skupština bila i izborna, glasalo se o novom vodstvu.


Na mjestu predsjednika Udruge i dalje ostaje Krunoslav Krušelj, dopredsjednici su Darinka Dumbović i Anđelko Košić, dok je na mjesto tajnika umjesto dosadašnjeg Jurice Bizjaka došla Zdenka Valjak. Skupštini su nazočile načelnica Općine Mače Mladenka Mikulec, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek i zamjenica župana Jasna Petek. – U planu je energetska obnova upravne zgrade Grada i uređenje potkrovlja, na kojem će se jedan veliki dio s multifunkcionalnim prostorom urediti za potrebe vaše Udruge. Do tada svoje aktivnosti možete provoditi u Vijećnici, na raspolaganju je i Vatrogasni dom i škole. Nadam se dobroj suradnji i dalje i stojimo vam na raspolaganju za pomoć za izradu projektne dokumentacije za vaše projekte – rekla je gradonačelnica, pozvavši Udrugu da se javi na natječaj za udruge.  Čestitke na radu uputila je i zamjenica župana Jasna Petek, pohvalivši projekt za asistente osobama s invaliditetom i obećavši potporu Županije u daljnjem radu. Udrugu je na suradnju pozvala i ravnateljica Doma Lobor- grad Darinka Sviben.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook