Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana edukativna radionica u okviru projekta 'Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina'

Cilj provedbe projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“ je unaprijediti sustav upravljanja otpadom u Općini Bedekovčina i povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta


U utorak, 16. travnja u Općini Bedekovčina održala se edukativna radionica o pravilnom odvajanju otpada, mogućnostima smanjenja nastanka otpada i ponovne upotrebe, te ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom.

Radionica se organizirala u okviru projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“ koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi maksimalno 3.242.204,64 HRK, a ukupno prihvatljivi troškovi iznose maksimalno 2.895.704,64 HRK. EU potpora iznosi 2.461.348,94 HRK, odnosno 84,99% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Razdoblje provedbe projekta: 08. siječnja 2018. godine do 15.08.2019. godine.

Cilj provedbe projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta – Općina Bedekovčina“ je unaprijediti sustav upravljanja otpadom u Općini Bedekovčina i povećati stopu odvojenog prikupljanja komunalnog otpada kao jednog od preduvjeta smanjenja količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagališta.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta i podizanjem svijesti mještana o potrebi odvojenog prikupljanja otpada izravno će se smanjiti količine odloženog komunalnog otpada i negativan utjecaj na okoliš s jedne strane te stvoriti preduvjeti za odgovarajuću reciklažu, oporabu i ponovno korištenje otpada s druge strane.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila) na cestama: -Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; -A7 čvor Draga-čvor Šmrika; -LC58107 Križišće-Kraljevica...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program