Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan radni sastanak o pripremi projekata na program 'ZAŽELI', zamišljen kao nastavak javnih radova

Ciljna skupina programa su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a bez obzira na duljinu prijave u evidenciji s naglaskom na žene ranjivih skupina


Danas je u Zaboku je održan radni sastanak o pripremi projekata na program 'ZAŽELI'.

Krapinsko-zagorska županija je organizirala radni sastanak s organizacijama Crvenog križa na području županije, centrima za socijalnu skrb, udrugama osoba s invaliditetom te predstavnicima HZZ-a Područnog ureda Krapina i Zagorske razvojne agencije d.o.o. Poziv na dostavu projektnih prijedloga za program zapošljavanja žena 'ZAŽELI' je zamišljen kao nastavak popularnog programa javnih radova iz proteklih godina objavljen je 30. lipnja ove godine, a na sastanku su se definirale potrebe, mogućnosti i kapaciteti potencijalnih prijavitelja s našeg područja.

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek informirala je prisutne o mogućnosti prijave na natječaj te naglasila potrebu za umrežavanjem uz uvjet da se projektnim prijavama zastupi područje cijele županije. Ispred Zagorske razvojne agencije d.o.o. predstavljeni su uvjeti natječaja koji ima za cilj omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina s naglaskom na teško dostupna, ruralna područja i otoke.

Ciljna skupina programa su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a bez obzira na duljinu prijave u evidenciji s naglaskom na žene ranjivih skupina. Najniža vrijednost potpore je 900.000,00 kn, dok je najviša vrijednost projekta 10.000.000,00 kn uz intenzitet potpore do 100% prihvatljivih troškova. Prijavitelji mogu biti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitne organizacije. Na projektu je obavezno partnerstvo s regionalnim ili područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb, dok prijavitelj može u projekt uključiti i ostale partnere – udruge JLS-ove, vjerske zajednice, ustanove koje imaju registriranu djelatnost pružanja usluga starijim i/ili nemoćnim osobama. Projekt može trajati najviše 30 mjeseci.

Na sastanku su iskazani planovi glede pripreme projektnih prijedloga organizacija Crvenog križa te pojedinih udruga te najavljeno održavanje pripremne radionice za zainteresirane prijavitelje u organizaciji Zagorske razvojne agencije d.o.o. u naredna dva tjedna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook