Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan 19. Recital ''Josip Ozimec'': Nagrada publike za ''Muvu''

Na ovaj recital pjesnici se javljaju sa radovima na kajkavskom i čakavskom narječju te na standardu

 • Nagrada publike za 'Muvu'

  Nagrada publike za 'Muvu'

 • Nagrada publike za 'Muvu'

  Nagrada publike za 'Muvu'

 • Predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki uručuje nagradu Vinku Hasneku

  Predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki uručuje nagradu Vinku Hasneku

 • Nagrada publike za 'Muvu'
 • Nagrada publike za 'Muvu'
 • Predsjednica Skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki uručuje nagradu Vinku Hasneku

Jučer je u Kapelici sv. Petra u Svetištu MBB-e, u organizaciji Radija Marija Bistrica održan 19. Recital ''Josip Ozimec'', Marija Bistrica 2017. Stihove su kazivali Jelena Januš Grbić i Josip Klapač, a u glazbenom dijelu programa nastupila je ŽVG Kajda. Stručni ocjenjivački sud ove je godine djelovao u sastavu dr. sc. Ivo Kalinski, prof. Marija Lamot, prof. Ivančica Tomorad i don Anton Šuljić. Oni su odabrali 68 pjesama za zbornik ''Došel bum v Bistricu'', kao i 25 za izvođenje na završnici te 9 nagrađenih pjesama, po 3 u svakoj kategoriji. Naime, na ovaj recital pjesnici se javljaju sa radovima na kajkavskom i čakavskom narječju, te na standardu. Ove je godine na natječaj pristigao 281 rad od 67 autora (159 na standardu, 90 na kajkavskom i 32 na čakavskom)

Muva oduševila publiku

U kategoriji čakavske poezije treću nagradu osvojila je Nevenka Erman iz Žminja za pjesmu ''Prelita'', druga nagrada je pripala Franku Stipkoviću iz Zagreba, i pjesmi ''Kućo stara!'', a prvu nagradu dobila je debitantica Snježana Tišljarić iz Ždale (Općina Gola) za pjesmu ''Forca groti''. Kod pjesama na standardu treća je nagrada pripala autorici Ljiljani Lukačević iz Ivanca i pjesmi ''Izvedi me na pučinu'', drugonagrađena je Zdenka Maltar iz Novog Marofa i pjesma ''To su bile zime'', a prvu nagradu osvojila je Slavica Sarkotić iz Lekenika sa pjesmom ''Nema nevažnih trenutaka''. U kategoriji radova na kajkavskom, treću je nagradu osvojio Vinko Hasnek iz Belovara sa pjesmom ''Muva'', drugu Vladimir Šuk iz Oroslavja za pjesmu Ja sam, em bum, a prvu Biserka Marečić iz Kašine sa pjesmom ''Jal bu brazda ili meglina''. Ove se godine po prvi puta dogodilo da nagradu publike dobije jedna pjesma, koja je nagrađena i od strane suda. Riječ je o pjesmi ''Muva'' Vinka Hasneka. Recitalu su u ime pokrovitelja, Svetišta MBB-e, Krapinsko zagorske županije i Općine Marija Bistrica prisustvovali predsjednica skupštine KZŽ-e Vlasta Hubicki, te župni vikar Svetišta MBB-e vlč. Ivan Zovko.

Ove godine u sklopu završnice Recitala predstavljena je zbirka Branke Jagić ''Najti svoju goru'', koju je posthumno izdala ''Kajkaviana''. Branka Jagić obilježila je ovaj recital, osvojivši 9 nagrada od 2004. do 2014. godine, od čega 4 prve. Zbirku su predstavili Vlasta Horvatić-Gmaz i Marija Lamot, a o Branki i njenom pjesništvu govorio je i dr. sc. Ivo Kalinski.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri, i obrnuto (zbog zimskih uvjeta i vjetra). Samo za osobna vozila otvorene su (zbog vjetra): ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program