Prethodni članak
Sljedeći članak

ODMOTAVA SE KLUPKO STRAŠNOG ZLOČINA: Ubijena o sinu uvijek lijepo govorila, ali on je imao probleme s drogom i bio problematičan

Sumnja se da je sin majku zaklao prije nekoliko dana. Kako je susjedi i rodbina nisu viđali danima, alarmirane su službe koje su otkrile stravičan prizor u obiteljskoj kući u nedjelju u popodnevnim satima. Tijelo ubijene žene navodno nije ni stalo u škrinju nego je ona bila pola otvorena


Stravičan zločin otkriven je prošle nedjelje u obiteljskoj kući u Pustodolu kod Donje Stubice gdje je pronađeno mrtvo tijelo žene u škrinji. Kako doznajemo, riječ je o V. C., ženi u kasnim pedesetima koju je, sumnja se, ubio sin T. C, star tridesetak godina. Sumnja se da je sin majku zaklao prije nekoliko dana te je sakrio u škrinju. Kako je susjedi i rodbina nisu viđali danima, alarmirane su nadležne službe koje su otkrile stravičan prizor u obiteljskoj kući u nedjelju popodne oko 15 sati. Tijelo ubijene žene, navodno nije ni stalo u škrinju nego je ona bila na pola otvorena.

Ubijena je bila vrijedna žena

Ubijena žena radila je u Ekofloru na poslovima sortiranja i navodno je ovih dana bila na godišnjem odmoru. Susjedi su rekli kako sina nisu dobro poznavali jer je bio poprilično problematičan, a navodno je imao problema i s drogom. S majkom je živio posljednjih godinu dana, a prije toga je, kako neslužbeno doznajemo, boravio u domovima i ustanovama. Neki kažu da je prije nego što je počeo živjeti s majkom bio u zatvoru zbog droge, a nakon toga nije imao kuda, pa ga je pod krov primila majka. Za ubijenu ženu mještani kažu kako je bila mirna i povučena te vrlo vrijedna žena.

Iz kuće i dvorišta širio se smrad

Osim policijskih vozila, u nedjelju navečer ispred kuće bilo je parkirano i vozilo Higijeničarske službe, koje je zbrinulo dva psa i odvezla iz u azil. Ubijena žena hranila je puno životinja; patke, kokoši, zečeve, možda čak i svinje, no domaće životinje Higijeničarska služba ne zbrinjava, već će ih morati zbrinuti netko drugi. U nedjelju navečer iz kuće i dvorišta širio se smrad, a okolo kuće i po dvorištu bili su razbacani komadi mesa, svinjske glave i kože. Nije poznato da li su to komadi mesa iz škrinje gdje je pronađena ubijena žena, no pretpostavlja da je osumnjičeni izvadio meso iz škrinje kako bi mogao tamo sakriti tijelo ubijene majke.

Susjedi sina nisu dobro poznavali
Drugo jutro, nakon otkrića stravičnog zločina oko obiteljske katnice u Pustodolu otklonjena je policijska traka. U selu je zavladala šutnja, a susjedi su još uvijek u šoku zbog događaja koji je otkriven u nedjelju u popodnevnim satima. Malo tko želi bilo što komentirati. A oni koji su bili raspoloženi komentirati koju riječ, kažu zapravo da i nemaju puno toga za ispričati. Prema pričanju mještana, sina su rijetko viđali i ustvari uopće ne znaju kada je počeo živjeti s majkom. Kako doznajemo odgojila ga je baka, očeva majka.

Prodala zemlju?

– Nigdje ga nije bilo. Nije dolazio u trgovinu. Iz kuće nismo čuli galamu ni svađu. Pokojnica je bila vrijedna žena, hranila je puno živine - ponavljali su susjedi. Sin je bio mršaviji, sitnije građe, a mama jače građe. Svi smo u šoku –komentirali su, a jedna susjeda prisjetila se kako je pokojna žena nedavno komentirala dok je susjeda u kolicima vozila dijete; ''Joj kak je to lijepo, da se bar moj sin oženi i skrasi''. Jedna od teorija koja kruži selom je i ta da je ubijena žena nedavno prodala veći komad zemlje, za što je sin saznao i od nje tražio novac. Prema pričanju, majka mu novac nije željela dati, što je mogući povod zločina. Navodno mu je i nedavno kupila automobil, a kolegice s posla, komentirale kako je majka za svog sina imala samo riječi hvale.

Očevid proveli ŽDO Zagreb i PU krapinsko – zagorska

Slučaj je preuzelo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Na naš upit vezano za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u selu Pustodol, Donja Stubica, uputili su nas na priopćenje objavljeno na web stranici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te ujedno istaknuli da je sukladno odredbi članka 206f. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida tajno, iz kojeg razloga nisu u mogućnosti detaljnije odgovoriti na naš upit. Priopćenje sa stranica DORH-a objavljujemo u cijelosti: Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko-zagorske, provelo očevid u mjestu Pustodol (Donja Stubica) povodom počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva. (23. 7. 3017.) Državno odvjetništvo nastavlja s provođenjem potrebnih radnji radi rasvjetljavanja svih okolnosti kaznenog djela, a o rezultatima tih radnji javnost će biti obaviještena po njihovu okončanju, sukladno zakonskim odredbama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook