Prethodni članak
Sljedeći članak

'Odluka o povećanju naknade za novorođenčad je spremna'

Na sjednici Gradskog vijeća sve su odluke donesene jednoglasno


Protekle je srijede održana 13. Sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka na kojem je bilo prisutno svih 15 vijećnika. Vijeće je pročelnik Nenad Miletić izvijestio da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo odluku o sufinanciranju projekta 'Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar' iz kohezijskog fonda EU u iznosu od oko 67 %. – Svi sudionici projekta moraju potpisati ugovor o partnerstvu, a ispred Grada ćemo imenovati jednog predstavnika – objasnio je Miletić točku dnevnog reda o donošenju odluke o partnerstvu za navedeni projekt.

Aktivnosti aerodroma

Na vijeću su izvješća o radu u 2017. godini podnijeli Sandra Mičin, direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma, direktor Komunalnog Zabok Rajko Turk i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zaboka Dražen Sinković. Mičin je istaknula kako su u prošloj godini nastavljeni radovi na izgradnji prilazne ceste i proširenju parkirališta, ali i da je potpisan dokument o suradnji s DHMZ – om u sklopu kojeg će se na aerodromu postaviti klimatska postaja. – Na aerodromu, kojeg smo na inicijativu Općine Gornja Stubica prozvali aerodrom 'Rudolfa Perešina', sletjeli su prošle godine žirokopteri zbog kvara, a lokalni mehaničar pomogao im je u popravku. Zatim, prošle se godine prvi puta održao festival balonaštva, a stalni gosti aerodroma su nam i modelari. Isto smo tako prošle godine prvi put održali Kup Rudolfa Perešina u preciznom slijetanju – nabrojila je Mičin aktivnosti koje su se provodile na aerodromu.

Nabava novog vozila

Rajko Turk iz Komunalnog Zabok obavijestio je vijeće kako pripremaju izjavu za sve korisnike njihovih usluga koje će im poslati na kućne adrese. Nakon toga će, kaže Turk, izračunati koliko posuda i kakvih im je potrebno. – Moram reći da smo se za jedan dio posuda za bio otpad pobrinuli sami i nabavili ih pa bismo s novim način razvrstavanja otpada mogli početi već od 1. srpnja ili 1. kolovoza – naglasio je direktor zabočkog komunalnog poduzeća. Vijećnicima je pokazao i jedan primjer brave za kontejnere u višestambenim zgradama koja bi riješila problem da u te kontejnere otpad bacaju i oni koji nisu stanari. O planovima Vatrogasne zajednice Grada Zaboka govorio je Dražen Sinković. Obavijestio je vijeće da se ide u nabavu novog vatrogasnog vozila za DVD Špičkovinu putem kreditne linije. – U 15 godina nabavili smo opremu vrijednu 2 milijuna kuna, a svake godine dobro poslujemo – naglasio je Sinković.

Pitanja

Vijećnica Martina Rubil Skitanić (HDZ) na kraju je sjednice postavila pitanje u kojoj je fazi rješavanje amandmana oporbe vezanih uz povećanje naknade za novorođene i hoće li se urediti igralište u Grabrovcu. Gradonačelnik Ivan Hanžek odgovorio je kako uskoro kreće nabava opreme za spomenuto igralište, a rečeno je i da je odluka o povećanju naknade za novorođene spremna te da ide na javno savjetovanje. Valja reći kako su sve odluke na vijeću donesene jednoglasno.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook