Prethodni članak
Sljedeći članak

[ODLIČNI REZULTATI ZA NAŠE UZGAJIVAČE] Šest nagrada otišlo zagorskim puranima i kokošima hrvaticama

Izložba peradi održana je u Križevcima

  • foto: HAPIH

    foto: HAPIH


U organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Hrvatskog saveza uzgajivača izvornih pasmina peradi i Udruge uzgajivača hrvatskih pasmina peradi Kukmica, 10. studenog održala se 6. državna izložba izvornih pasmina peradi. Izložba se odvijala u sklopu programa 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Na izložbi je bilo prikazano ukupno 44 kolekcije izvornih pasmina peradi, i to 19 kolekcija zagorskog purana u natjecateljskom dijelu izložbe, 16 kolekcija kokoši hrvatice u natjecateljskom dijelu izložbe, te 9 kolekcija ostalih izvornih pasmina peradi u prikazu (križevačka kukmasta kokoš, posavska kukmasta kokoš, istarska kokoš i dravska guska)

Svoju perad prikazalo je ukupno 25 uzgajivača iz Istarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije. Komisiju za ocjenu izložbenih kolekcija sačinjavali su:  Gordana Duvnjak, dipl. ing., Voditeljica odjela za peradarstvo i pčelarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, prof.dr.sc. Zlatko Janječić, Profesor na Zavodu za hranidbu životinja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i doc.dr. sc. Dalibor Bedeković, Docent na Zavodu za hranidbu Životinja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Naši su predstavnici ostvarili odlične rezultate. U kategoriji brončani soj zagorskog purana prvo mjesto osvojila je Snježana Cingulin iz Kraljevca na Sutli, a drugo mjesto Slavko Merkaš iz Krapine. Drugo mjesto u kategoriji sivog soja osvojio je Dragutin Slivonja iz Krapinskih Toplica. Kada su u pitanju nagrađeni primjerci kokoši, u kategoriji kokoši hrvatica crvenog soja i prvo i drugo mjesto osvojili su primjerci Božidara Halambeka iz Velikog Trgovišća baš kao i treće mjesto u kategoriji crnog soja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook