Prethodni članak
Sljedeći članak

'Odlični muzičari iz Svetog Križa Začretja dio su našeg benda koji zovemo Frajleri'

Uoči nastupa na Malom uličnom festivalu koji počinje ovoga petka u 18 sati u Stubičkim Toplicama, razgovarali smo s članicama benda The Frajle


Nova manifestacija u Zagorju, Mali ulični festival u Stubičkim Toplicama, počinje sutra, u petak, otvorenjem u 18 sati, kada će posjetitelje zabavljati grupa Noxin te popularna Vatra.

Kroz tri dana, festival će ponuditi spoj modernoga i tradicije, uz tematsku ugostiteljsku ponudu, OPG – ove i bogat zabavni program, u organizaciji Radnog tijela za turizam i promidžbu Općine Stubičke Toplice u suradnji s Turističkom zajednicom, a pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice i Krapinsko – zagorske županije.

U petak, subotu i nedjelju, kroz centar mjesta možete očekivati šarenilo boja, glazbe i hrane, uz prodajno – izložbeni i kulturni karakter te bogatu gastro ponudu, ponudu OPG – ova, obrta i zanata, kazališne predstave za djecu i one malo starije, art park s uličnim performerima, zabavni park te naravno koncerte. 

Subota donosi domaću zabavnu večer od 17 sati uz Fadeout band i grupu Ljubavnici, a nedjelja je rezervirana za cjelodnevni festivalski moving i koncert Frajli uvečer. Upravo smo s Frajlama popričali uoči njihova nastupa na Festivalu, kako bismo saznali što su pripremile za publiku u Stubakima.

ZL: Kako ste se okupile i što vam je najdraže u ovom poslu?

Frajle: Sve četiri smo iz Novog Sada i znamo se iz tog grada sa muzičke scene. 2009. godine otišle smo zajedno u Crnu Goru, imale smo dogovorene nastupe, a i da osvojimo jednog momka. Koncerti su prošli fenomenalno, momka nismo osvojile, ali smo napravile bend koji je ove godine proslavio deveti rođendan. Obožavamo svoj posao i zahvalne smo na njemu. Obožavamo svaku sekundu na sceni, našu publiku, inspiraciju, pisanje i stvaranje, kilometre, gradove, radost itd.


ZL: Stekle ste veliku popularnost, rasprodani su vam koncerti i mjesec dana unaprijed, kao što je bilo nedavno sa Lisinskim. Što je tajna vašega uspjeha i rasprodanih koncerata?

Frajle: Muzika je ta zbog koje smo i mi ovde i publika. Ona nas osvaja i ispunjava. Naš način jeste poseban i verujemo da je to ono što publiku privlači i po kojoj se prepoznajemo. Širimo muziku i radost. 


ZL: Repertoar vam je šarolik, no popularnost ste stekle uglavnom obradama, iako su tu i vlastite skladbe, a i suradnje s hrvatskim glazbenicama. Što najradije izvodite? Što publika prihvaća najbolje?

Frajle: Dogodi nam se periodično da imamo svoje “omiljene” pesme. Tako da nekad same sebi ispunjavamo želje. To je trenutno obrada “Ostani” od Zdravka Čolića i naša pesma “Sve ja to znam”, dok publika takodje ima svoje hitove i to zavisi skoro od grada do grada. Al definitivno pesme “Menjam dane”, “Ich liebe dich”, “Meni trebaš ti” hitovi su u svakom gradu. 


ZL: Surađujete i sa zagorskim glazbenicima, koliko smo imali čuti. Odakle su dečki, kako je došlo do suradnje? Kakvi su Zagorci glazbenici?

Frajle: Momci su iz Svetog Križa Začretja, upoznali smo ih u Zagrebu. Odlični su muzičari i to braća Krznar, Matija i Nino (klavir i bas gitara) i Antun Profeta (bubanj). 


ZL: Što pripremate za pozornicu u Stubičkim Toplicama? Hoćete li biti solo ili će i cijeli bend nastupiti s vama? Kakav koncert publika može očekivati?

Frajle: Naravno i bend će biti sa nama, mi ih zovemo Frajleri. Potrudićemo se da se svi dobro zabavimo, da djuskamo i pevamo zajedno. Jedva čekamo da se vidimo sa publikom u Stubičkim Toplicama.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook