Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgojni dom Bedekovčina proslavio 70. rođendan

U jedinstvenoj ustanovi socijalne skrbi u Hrvatskoj za smještaj isključivo ženske populacije s problemima u ponašanju trenutno su smještene 22 korisnice


Odgojni dom Bedekovčina danas je proslavio svoju 70. obljetnicu. Ova jedinstvena ustanova socijalne skrbi u Hrvatskoj za smještaj isključivo ženske populacije s problemima u ponašanju počeo je s radom 1945. godine kao Djevojački odgojni zavod. U proteklih sedam desetljeća nekoliko je puta mijenjao naziv, a Odgojni dom Bedekovčina je od 2001. godine.

Trenutno su u domu smještene 22 korisnice, a prošle se godine ustanova počela orijentirati na razvijanje preventivnih programa u radu s djecom i mladima u riziku na području Krapinsko – zagorske županije, pa tako djelatnici Odgojnog doma pružaju uslugu poludnevnog boravka u osnovnim školama, koja predstavlja poseban oblik preventivnog rada odnosno rane intervencije s djecom osnovnoškolske dobi koja iskazuju teškoće u funkcioniranju s primarnom sredinom, roditeljima i školom. Poludnevni boravak provodi se u osnovnim školama u Bedekovčini, Brestovcu Orehovičkom i Maču.

- Djeci pokušavamo dati šansu bolju budućnost i osnažiti ih za samostalni život. Veliko hvala svima koji su doprinijeli u radu ove ustanove tijekom godina – rekla je na svečanosti ravnateljica doma Tamara Kotarski, a domu su rođendan čestitali zamjeniica župana Jasna Petek i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

U kulturno – umjetničkom programu nastupio je KUD Sloboda Oroslavje i Udruženje salezijanaca iz Zagreba, korisnice doma interpretirale su odobrane radove iz domskih listova i nastupile u modnoj reviji noseći uratke nastale u domskoj krojačkoj radioni u sklopu radno – okupacijske terapije, a pripremljen je i kratki vremeplov kroz crtice dosadašnjeg rada ustanove i prezentacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece. Gosti su mogli pogledati i izložbu radova korisnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook