Prethodni članak
Sljedeći članak

Odgađa se projekcija dokumentarnog filma Moje stvari u sklopu Ljetnog kina u Oroslavju


Projekcija dokumentatnog filma Moje stvari koja se trebala održati danas u 21 sat u Parku Vranyczany odgađa se za četvrtak 15. kolovoza.

Film će se održati također u 21 sati.

Razlog odgode je najavljena loša vremenska prognoza.

Podsjetimo, dokumentarni film Moje stvari trebao se održati u sklopu ljetnog kina kao najave projekta "EKO ART PARK"  2020., ljetnog  programa za djecu i odrasle na lokaciji parka Vranyczany u Oroslavju.

Ideju i organizaciju projekta EKO ART PARK provodi tvrtka ECO CONSULTING d.o.o. za stručne poslove zaštite okoliša, a sve uz potporu Grada Oroslavja i Turističke zajednice Oroslavje. 

Radnja filma Moje stvari:

Dvadesetčetverogodišnji Petri odlučuje provesti radikalan eksperiment. Nesretan je i osjeća da ga guše materijalne stvari koje je nakupio u stanu, pa ih pakira i seli u podrum, a sam počinje živjeti prema skromnom no strogom samonametnutom pravilu: smije vratiti samo jednu stvar dnevno i ne smije kupiti ništa novo. Hoćemo li odustajanjem od potrošačkom društva ujedno odustati i od društvenog života. Možemo li imati prijatelje ako nemamo mobitel? I hoće li ostatak svijeta uopće prihvatiti takav projekt? Odvažan film, koji pogađa ravno u srž ekspanzije konzumerizma 2000-ih u profinjenoj (finskoj) kombinaciji ozbiljnosti i humora.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook