Prethodni članak
Sljedeći članak

Od jeseni skuplja voda

Na redovitoj godišnjoj skupštini Zagorskog vodovoda direktor Željko Hren je u svom uvodnom izlaganju istaknuo kako je za


Na redovitoj godišnjoj skupštini Zagorskog vodovoda direktor Željko Hren je u svom uvodnom izlaganju istaknuo kako je zadovoljan činjenicom da je tvrtka zadržala trend uspješnosti u poslovanju i ostvarila pozitivu od 450 tisuća kuna koje će se zadržati u osnovnom sredstvu poduzeća.

- Održali smo ono najbitnije, a to je kontinuitet opskrbom vode naših potrošača bez ikakvih prekida – istaknuo je Hren.

U izvješću rada za 2007. godinu navodi se da je izvedeno 669 novih priključaka što je gotovo stotinu više nego godinu prije, te 60 kilometara novih i sekundarnih mreža.

Zagorski vodovod nositelj je projekta „Voda do svakog kućanstva“ kojeg je inicirala Krapinsko-zagorska županija, a potpomogla ga je Vlada. U suradnji s tri poduzeća, Zagorski vodovod u narednom razdoblju namjerava proširiti svoju mrežu na preostala područja bez vodovoda.

– Projekt bi trebao završiti u roku od tri godine kada bi svako zagorsko kućanstvo imalo pitku vodu - istaknuo je Hren.

U prošloj poslovnoj godini zadržana je ekonomska stabilnost ukupnog poslovanja, usprkos konstantnim trendovima porasta zavisnih troškova distribucije, čemu se Zagorski vodovod do sada uspješno odupirao.

– S jedne strane zadovoljni smo stabilnošću poslovanja, no polako smo zabrinuti zbog trendova porasta troškova. Mi ne možemo biti zaobiđeni vidnim povećanjem troškova energije, goriva i svega ostalog, pa u jesen krećemo s korekcijom cijene – obznanio je direktor Hren.

Obećao je i da promjene cijena neće nastupiti u ljetnim mjesecima i da će tek nakon detaljne analize o poskupljenju odlučiti Nadzorni odbor na svojoj jesenskoj sjednici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook